loeb_reli_vels

RELI

Sebastijan Loeb juri ka pobedi na Sardiniji

Uprkos tome što je ponovo startovao prvi, čišćenje staze nije odnelo previše vremena Sebastijanu Loebu. Sedmostruki šampion zadržao je vođstvo posle drugog dana relija na Sardiniji izgubivši skoro pet sekundi od prednosti, ali je i dalje u najboljoj poziciji pred današnji rasplet.

Najbliži pratilac Loeba je Miko Hirvonen sa 28 sekundi zaostatka. Finac je uspeo da se sa četvrte pozicije probije na drugu u 11. etapi i za sada je uspešno čuva. Klupski kolega Loeba, Sebastijan Ožije nalazi se na trećem mestu ispred Petera Solberga koji je ujedno i poslednji vozač za zaostatkom manjim od jednog minuta u odnosu na Super Seba.

Povezana vest:  Sa lica mesta, Dakar reli

Junak drugog dana na Sardiniji je Hirvonenov klupski kolega i sunarodnik Jari-Mati Latvala. Finac je imao udes još na prvoj etapi relija, ali je takmičenje ipak uspeo da nastavi u velikom stilu. Latvala je bio najbrži na pet od šest etapa drugog dana i mada nema nikakve šansde za trijumf uspeo je da se vrati u prvih 30 i trenutno se nalazi na 26. mestu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Ministar u vladi Italije traži smenu u Ferariju

Rezultati drugog dana: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen DS3) 2:57:05,7, 2. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fiesta) + 28,3, 3. Sebastijan Ožije (Francuska, Francuska, Sitroen DS3) + 34,6, 4. Peter Soberg (Norveška, Sitroen DS3) + 39,5, 5. Mats Ostberg (Norveška, Ford Fiesta) + 1:44,9, 6. Dani Sordo (Španija, MINI) + 2:29,0, 7. Ot Tanak (Estonija, Ford Fiesta) + 5:19,6, 8. Juho Haninen (Finska, Škoda Fabia) + 6:08,2, 9. Metju Vilson (Velika Britanija, Ford Fiesta) + 6:12,5, 10. Naser Al-Atijah (Katar, Ford Fiesta) + 10:16,7…

Povezana vest:  Organizovan ekskluzivan prenos uživo ETCC trke na Gazprom pumpama, podržite Dušana Borkovića u pohodu na Siciliju