gazela1

Vozači oprez, od danas (1.juna) počinje kažnjavanje na osnovu video nadzora

U Beogradu od danas počinje korišćenje video kamera za dokazivanje prekršaja u saobraćaju, a vozači će prijave dobijati na kuću adresu.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić rekao je ranije medijima da će se procesuirati tri vrste prekršaja – kretanje žutom trakom, prolazak na crveno i prekoračenje brzine.

Povezana vest:  RELI, FINAC SPREMAN DA SKOKNE DO SAD, Raikonen vozi i NASKAR

Rebić je naveo da će vlasnik automobila koji prekrši pravila na kućnu adresu dobiti poziv sa četiri fotografije koje će biti dovoljan dokaz na sudu.

Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju snimak prekršaja sa video nadzora je valjan dokaz na sudu. Kada dobije prijavu vozač ima osam dana da se javi u policiju i kaže ko je napravio prekršaj. U slučaju da ne može da se utvrdi ko je napravio prekršaj vlasnik vozila plaća kaznu.

Povezana vest:  FIA proglasila Kubicu za ličnost godine

Ako vlasnik vozila u roku od 15 dana od kada mu je uručen poziv ne da izjavu niti se izjasni ko je napravio prekršaj onda se protiv njega podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kazna iznosi od 15.000 do 30.000 dinara za fizička lica, dok je za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara, prenela je beogradska štampa.

Povezana vest:  FORMULA 1, Vitalij Petrov: Alonso je pokazao da je nevaspitan