gabor_sagmajster_2011 (3)

DAKAR RELI 2012

Sagmajster odustao zbog kvara na motoru

 

Srpski motociklista Gabor Sagmajster odustao je od daljeg učešća na Reliju Dakar zbog kvara na motoru. Kako prenosi sajt plumrace.com Sagmajsterov motocikl KTM je otkazao tokom pete etape od Čilesita do Fijambale, u Argentini, pa je odustao od takmičenja i helikopterom je prebačen u kamp. Bilo je ovo četvrto učešće srpskog motocikliste na najprestižnijem svetskom reliju, kojeg je u prethodne tri godine uspevao da završi.

Povezana vest:  RELI ABU DABI, Sagmajster 26. u generalnom plasmanu

Pobednik pete etape Relija Dakar u konkurenciji motociklista je Francuz Siril Despre, koji je 184 kilometra specijala prevezao za 2:28,33 sati i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Drugo mesto sa 1,41 minuta zaostatka zauzeo je aktuelni šampion, Španac Mark Koma, dok je trećeplasirani njegov zemljak Huan Bareda zaostao 12,42 minuta iza pobednika.

Najbrži u konkurenciji automobilista bio je Poljak Kšištof Holovčik rezultatom 2:10,51 sati nakon 153 kilometra specijala. Sa 1,01 minuta slabijim vremenom drugo mesto zauzeo je Amerikanac Remi Gordon, dok je trećeplasirani Francuz Stefan Peterhansel, vodeći u generalnom plasmanu, zaostao 3,52 minuta.

Povezana vest:  Borković: Drago mi je što sam ponovo deo WTČ porodice

Takmičari se sutra sele na teritoriju Čilea, pošto se šesta etapa vozi od Fijambale do Kopijara u dužini od 641 kilometar, od čega je 394 kilometra specijala.