kosutnjak_reli_2010

U auto trci u Kragujevcu učestvovaće 60 takmičara
 
U Kragujevcu će predstojećeg vikenda na otvorenoj stazi biti održana auto trka „Nagrada Kragujevca 2012“ na kojoj će se se oko 60 vozača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije takmičiti u osam klasa za otvoreni šampionat Srbije.
Vozači će se na stazi, dužine 2.510 metara, takmičiti u dve trke, a najveći broj učesnika prijavljen je za klase „jugo“ i „hibrid“.
Start prve trke je u subotu, 1. septembra, u 15 sati, a druge dan kasnije, u nedelju, s početkom u 12 sati.
Ulaznica za obe trke, koje će biti održane na prostoru kod „Šumadija sajma“, iznosi 300 dinara.
„Sve mere su preduzete da trka protekne bezbedno, kako za učesnike, tako i za publiku“, naglasili su predstavnici automobilskog sportskog kluba (ASK) „Kragujevac“ i Sportskog auto karting saveza Srbije, koji su i organizatori kružne trke „Nagrada Kragujevca 2012“. Prema rečima predsednika tog kluba Zorana Jovanovića, uvedene su i tehničke novine poputa barijera koje će biti postavljene na opasnim krivinama.
„Na obezbeđenju trke angažovano je 150 osoba, odnosno redara, komunalnih policajaca i pozornika, kojima će se pridružiti i saobraćajni policajci“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u gradskoj upravi Kragujevca.

 

Povezana vest:  FORMULA 1, Državni tužilac zapretio Masi zatvorom