Tijana Bogdanovic zlato  FudjzairTEKVONDO
Tijana Bogdanović zlatna u Fuđžairi

Mlada seniorka i nada srpskog tekvondoa, Tijana Bogdanović (do 49kg) osvojila je zlato na Fujaira Open turniru G1 kategorije (od 5. do 7. februara). Ovo je izuzetno važan rezultat za mladu članicu TKD Galeb, budući da je dodala još 10 poena za olimpijsku listu, i od januara ove godine sakupila ukupno 30.5! Takođe, na turniru je učestvovala i Ana Bajić (do 67kg) koja je poražena u četvrtfinalu, i tako osvojila 2.16 poena.
-Tijana je od 15. januara učestvovala na četiri turnira i osvojila je dva zlata i dve bronze. Izuzetno sam zadovoljan kako se borila – rekao je Dragan Jović.
Posle prve ubedljive pobede u dve runde od 24:0, u polufinalu se borila protv prvog nosioca Jordanke Danu Tauran, visoko plasinarane takmičarke na olimpijskom i svetskom ranking. Jordanka je osvajila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Meksiku 2013.
-Sudije su bile na strain favorite i oduzeli su nam neke čiste bodove za udarce u glavu, a nepostojeće dali protivnici. Ipak, kvalitet je presduio I pobedila je u ovom izuzetno vaćnom meču, ne toliko zbog poena koliko zbog njenog samopouzdanja – objašnjava Jović.
– Ona je tek zakoračila u seniorsku konkurencijui za ovo kratko vreme je već pobedila tri izuzetno kvalitetne takmičarke. Ana Bajič je bila odlična, ali je u borbi za medalju izgubila od sjajne Elin iz Švedske, prva na olimpijskom listi.
Tijana će se već u utorak boriti na Evropskom klupskom turniru u Turskoj, a Ana Bajić u sredu. Do kraja nedelje, Bogdanovićeva će takođe učestvovati i na Turkiš openu, turniru G1 kategorije.
-Nakon toga podvlačimo crtu i vraćamo se u Beograd na pripreme. Krajem februara već idemo na Luksor open u Egiptu. Hvala Komercijalnoj banci na svemu. Da nismo došli na ovaj turnir Tijana ne bi moglda da osvoji ove izuzetno važne poene koji joj omogućavaju da se približi olimpijskoj vizi za Brazil 2016. Ostalo je još dosta posla, ali optimista sam da će na OI direktno sa liste otiči Milica, Tijana i Ana – uveren je Dragan Jović.
Tijana je svetska i evropska aktuelna šampionka u juniorskoj konkurenciji, a već je uterala strah u kosti mnogim seniorkama.
-Počeo je period godine za koji sam se spremača dugo. Zadovoljna sam što sam na četiri turnira osvojila četiri medalje. Čekaju me još dva teška turnira samo ove nedelje, ali se nadam najboljem rezultatu – optimistična je Tijana.
Ana Bajić je takođe imala uspešan početak godine, ali je ovog puta naišla na izuzetno tešku protivnicu.
-Bila sam blizu pobede, s obzirom da je onaprva na rang listi, njeno iskustvo je pobedilo. Uvidela sam greške koje mogu da ispravim, idemo dalje ostalo je još dosta turnira – uverena je Ana.

Povezana vest:  Jasnić imenovan za člana Izvršnog odbora ETU