Reprezentativac Srbije u rvanju ;Davor Štefanek rekao je danas da je ispunio svoj cilj plasmanom u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i dodao da želi da postane prvi rvač koji će objediniti zlatnu medalje sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

-Ostvario sam cilj plasmanom u finale. Naravno, glad postaje veća kada se udje u finale, jer si onda gladan zlatne medalje. Nadam se da ću biti prvi rvač u istoriji koji će biti svetski i olimpijski pobednik. Nadam se još boljim vestima posle finalne borbe – rekao je Štefanek novinarima posle polufinalne borbe.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić zlatna u Egiptu

Štefanek se danas plasirao u finale Olimpijskih igara u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

On je u osmini finala pobedio Japanca Tomohira Inouea, potom je u četvrtfinalu bio bolji od Franka Šteblera, a u polufinalu od Gruzijca Šmagija Bolkvadzea.

-Nijednog protivnika nisam mislio da ću tako lako da pobedim kao što sam učinio. Štebler prvak sveta od prošle godine, zasluženo me pobedio u polufinalu, ali mislim da sam ga ja ovde zasluženo pobedio. Japanac je bio izvanredan, kao i Gruzijac, ali je neiskusan, naučiće. Na kraju sam ih sve pobedio na istu ‘foru’. Šest meseci sam samo to vežbao, čuvao za ovo takmičenje i evo dovelo me do finala – kazao je on.

Povezana vest:  Tijana Bogdanović osvojila srebrnu medalju na Gran priju u tekvondou u Londonu

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev kazao je da je Štefanek maksimalno pripemljen za Olimpijske igre.

-Sve ste videli, Davor je odlično sve odradio. Jako sam srećan. Maksimalno smo podigli formu za ovo takmičeninje, a i psihički smo ga pripremili. Davor je verovao u sebe, u tim i ono što je radio prethodnih šest meseci. Šve što sam ga trenirao primenio je ovde. U finalu mora da bude smiren i da bude maksimalno koncentrisan. Zlatna medalja je nešto neverovatno, srebro je u redu, ali zlato je istorija – rekao je Dobrev.

Povezana vest:  MMA i K1 spektakl u "Hali sportova", Nenad Pagonis: Srbija ima hrabre borce

Štefanekov protivnik u finalu, koje će se održati oko 18, biće Mirgan Artjunjan iz Jermenije.