Srpski vaterpolisti složni su u oceni da su u današnjoj utakmici protiv Španije odigrali najbolji meč na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali i da to nije njihov maksimum.

-Prvi put na Igarama da smo konce držali u našim rukama od početka do kraja i to je rezultiralo rutinskom pobedom. Utakmica je bila veoma, veoma teška, ali najbitnije je da smo u polufinalu. Ceo meč smo igrali s velikom željom i borbenošću – rekao je kapiten vaterpolista Živko Gocić.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara, pošto su danas u četvrtfinalu pobedili Španiju sa 10:7.

Povezana vest:  OI 2016, Karakašević: Šanse za drugo kolo 50:50

-Drago mi je što smo izdržali sve njihove napade, pogotovo kada su se vratili u trećoj četvrtini s dva brza gola. Na kraju smo meč rutinski priveli kraju – dodao je Gocić.

Srbija će se u polufinalu sastati s boljim iz duela između Italije i Grčke.

-Koji god protivnik da bude – biće teško. Mi moramo da se spremimo za taj meč. Daćemo naš maksimum i nadam se prolazu dalje – rekao je Gocić.

Njegov saigrač Sava Ranđelović rekao je da nema vremena za prolsavu pobede i da mora da se spremi za polufinale.

Povezana vest:  OKS proslavio 111. rođendan, otvoren Virtuelni muzej

-Drago mi je što smo od početka do kraja odigrali meč na istom nivou. Drago mi što smo igrali jako u odrbani, a i što smo dobro počeli meč, poveli s 3:1 i to održali do kraja susreta. Proradila su oba polja, i odbrana i napad. Sada je bitno da se odmorimo i spremimo za naredni meč. Nije pao teret sa srca posle ovog meča, jer mi idemo na zlatnu medalju, to svi znaju – rekao je on.

Vaterpolista Miloš Ćuk kazao je da igra mora da se unapredi do kraja turnira.

Povezana vest:  Kraljica Elizabeta II obilazi olimpijski park

-Najbitnije protiv Španije je bilo da je odbrana funkcionisala. Počeli smo da verujemo u naše blokove, koji su nam dali čvrstini. Ovom pobedom smo stekli sigurnost za polufinale. S druge strane morao je i napad da krene, jer do sada nije bio na najvišem nivou. Moramo igru još da unapredimo – kazao je Ćuk.

Vaterpolisti su čestitali Davoru Štefaneku na prvoj osvojenoj medalji za Srbiju na Igrama u Riju, kao i košarkašicama na plasmanu u polufinale.