fris_baku_2010_EPKAKO UNAPREDITI SPORT – PRIMER HRVATSKA

Vojna baza postaje središte borilačkih sportova

 

Pozitivan primer čak i našim – srpskim funkcionerima je rad čelnika hrvatskog sporta. Naime, solidni rezultati koje ostvaruju hrvatski sportisti u borilačkim sportovima, za razliku od srpskih takmičara, uslovili su da takmičari u džudou, tekvondou, rvanju i boksu dobiju svoju bazu za treniranje tokom cele godine!!! A prenose hrvatski mediji.

Povezana vest:  Fjuri neće ponovo tražiti britansku boksersku licencu

I to bazu u bukvalnom smislu!

Vojna baza Kovačnje na Lošinju trebalo bi da postane centar borilačkih olimpijskih sportova jer su, prvenstveno hrvatski rvači u minulom period postizali odlične rezultate. Nenad Žugaj osvajač je prve svetske seniorske medalje a ministar odbrane Hrvatske i kao I čelnika Hrvatskog olimpijskog komiteta kao I uz prisustvo Jadranke Kosor premijerke Hrvatske potpisali su sporazum o saradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj.

Povezana vest:  Konovalov: Pobediću koronu nokautom u prvoj rundi

Naime, svi vrhunski sportisti u Hrvatskoj moći će da se zaposle u vojsci Hrvatske a sve terene i objekte u sastavu vojske Hrvatske moći će da koriste. Tako će u splitskoj Lori biti osnovan hrvatski jedriličarski centar dok će u delu vojnog kompleksa Kovačnje u Malom Lošinju biti organizovan Centar za Olimpijske borilačke sportive a to su boks, rvanje, džudo i tekvondo.

Povezana vest:  DŽUDO OI 2012, Putin privatno u Londonu da bi gledao džudiste