tamara_filipovicKARATE

DANAS POČELE PRIPREME REPREZENTACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Glazura forme u Kragujevcu

 

Od 27. do 31. oktobra Beograd će biti domaćin jubilarnog 20. Svetskog prvenstva za seniore. Najbolji karatisti planete nadmetaće se u beogradskoj „Areni“ u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Očekuje se dolazak preko 2.000 sportista iz preko 100 zemalja. U ponedeljak, 25. oktobra održaće se sudijski seminar, dan kasnije Kongres VKF koji će biti izbornog karaktera, dok prve eliminacione borbe startuje 27. oktobra.

Povezana vest:  Mekgregor suspendovan na dva meseca

Završne pripreme za Svetsko prvenstvo najbolji karatisti Srbije sprovode u Kragujevcu koji se pokazao kao dobra baza za pripreme. Baza im je u hotelu „Šumarice“, a pod budnim okom selektora radi 28 reprezentativaca.

Kod muškaraca u borbama na pripremama su: Željko Krstin, Stefan Joksić, Valentin Popa, Arsenije Tadić, Miloš Jovanović, Nikola Jovanović, Slobodan Bitević, Dimitrije Jerković, Miloš Vuković, Vladan Rudić-Vranić, Miloš Živković i Dejan Umičević.

Povezana vest:  Dan boksa 14. avgusta u Nišu

Kod dama treniraju: Biljana Stojović, Katarina Strika, Maja Jovanović, Sanja Cvrkota, Tamara Filipović, Ivana Filipović, Branka Aranđelović, Aleksandra Mijić.

U katama muškaraca su Dejan Pajkić, Dragan Stojnić, Predrag Đondović i Ivan Kunevski.

Kod dama u katama su Marija Madžarević, Ivana Stepanović, Ana Kanjuh i Dunja Žerajić.

Sa takmičarima će raditi selektori Predrag Stojadinov, Miodrag Zečević, Ninoslav Glišić, Petar Kosanović, Goran Šćepanović i Žarko Radovanović.

Povezana vest:  DŽUDO, SVETSKI KUP U PRAGU, Srpski Rusi zaustavljeni u eliminacijama