aleksandra radmilovic

TEKVONDO

Novi zadaci beogradskih tekvondista

 

I predstojećeg vikenda takmičari Beogradskog tekvondo saveza će nastupiti na još jednom međunarodnom tekvondo turniru „M2“ u Vrbovcu pored Zagreba.

-Veliki broj takmičenja koja se organizuju u Hrvatskoj su nama veoma interesantna. Nije predaleko, troškovi su podnošljivi a česti nastupi naših takmičara dovode do njihovog bržeg napretka. Ovog vikenda na tatami će izaći Budimir Krivokuća (Dunav Borča) i Aleksandra Radmilović (Beograd). Predvodiće ih trener Mitrović Stojan a sa njima će u sprovođenju takmičenja učestvovati i nekoliko naših sudija koji će nastupiti na poziv organizatora. Pravdu će deliti Davor Borodenko, Radomir Berbatović, Darko Jović i Jelena Filipović – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Tekvondo saveza Beograda.

Povezana vest:  TEKVONDO, Međunarodni tekvondo turnir prezentuje Beograd u najlepšem svetlu

Prvi operativac je nastavio izlaganje:

-Saradnja Beogradskih klubova i Beogradskog tekvondo saveza je uvek konstantna i uspešna. Klubovi koji su zainteresovani da njihovi takmičari učestvuju na takmičenjima se javljaju i zajednički organizujemo nastupe na takmičenjima i seminarima. Pažnju posvećujemo kadetskim i juniorskim selekcijama a podršku pružamo i kvalitetnim i potencijalnim seniorskim takmičarima. Iako nam budžet nije dovoljan za sve naše želje i ideje uspevamo da ostvarimo većinu planova. Zahvaljujući pomoći Gradskog sekretarijata naši sportisti imaju mogućnost da nastupe na takmičenjima van zemlje iako nisu po volji ili nisu na nivou koji zahtevaju selektori nacionalnih selekcija. Naša pomoć je urodila plodom kod nekoliko takmičara koji poslednjih godina ostvaruju odlične rezultate na međunarodnoj sceni, Andrijana Ćirić, Branislav Kuruca, itd.

Povezana vest:  Mrvaljević: Nedovoljno za medalju

Na kraju, Rakić je istakao da se tekvondo porodica u beogradu širi.

-Veliko nam je zadovoljstvo da smo već početkom godine dobili novi zahtev za prijem u članstvo još jednog kluba sa teritorije Grada Beograda što nam daje novu snagu za nove akcije koje će svima dobro koristiti u svom radu i napretku u tekvondo sportu – veli Rakić.

Povezana vest:  Američki džudista crnogorskog porekla pozitivan na kanabis