Milo_ Tomic, Nenad Babovic, Milo_ Stanojevic i Nemanja Ne_ic

VESLANJE

Institut za rehabilitaciju novi partner VSsS, februarske pripreme u Prčnju

 

Veslački savez Srbije i Institut za rehabilitaciju iz Beograda potpisali su prošle nedelje ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, čija realizacija je otpočela već 07. februara, kada je šesnaest članova veslačke reprezentacije Srbije započelo bazične pripreme u objektu „Vrmac“ u Prčnju, koji je sastavni deo ovog renomiranog Instituta.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić, na pripreme je pozvao jedanaest veslača, koji predstavljaju najozbiljnije kandidate za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine. Stroge kriterijume kategorizacije Olimpijskog komiteta Srbije ispunili su:

Nikola Stojić, Marko Marjanović, Miloš Tomić, NenaBabović, Miloš Stanojević, Nemanja Nešić, Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Dušan Bogičević

Povezana vest:  VESLANJE, Juniori otputovali na Evropski šampionat u Belorusiji

-Na februarske pripreme, pored jedanaest kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, sledeće godine, pozvao sam još pet veslača, koji su se, na osnovu postignutih rezultata na nedavnim testiranjima, izborili za mesto u našem nacionalnom timu. Reč je o Predragu Lackovu i Nenadu Beđiku, veslačima „Crvene Zvezde“, Aleksandru Filipoviću i Veselinu Saviću iz „Smedereva“, kao i Viktoru Jasinskom, takmičaru veslačkog kluba „Galeb“ – odluka je selektora Ilića.

Pre odlaska na pripreme, stručni štab reprezentacije je organizovao testiranje naših veslača na ergometrima, na kome su najbolje rezultate postigli Nikola Stojić i Miloš Stanojević. Nikola Stojić je 6000 metara prešao za 18 min 57,2 sec, čime je potvrdio satus jednog od naših najboljih seniora i obezbedio trijumf u generalnom plasmanu Prvenstvu Srbije na ergometrima. Miloš Stanojević je istu deonicu izveslao za 19 min 56 sec, što je bilo dovoljno za trijumf u kategoriji lakih seniora.

Povezana vest:  KAJAK, U polufinalu i četverac

-Blaže povrede i gripozna stanja sprečila su najveći broj naših reprezentativaca da pruže svoj maksimum na planiranom testiranju, tako da nismo bili u mogućnosti da steknemo pravi uvid u njihovu trenutnu fizičku pripremljenost. Nikola i Miloš su očekivano trijumfovali na Prvenstvu Srbije. Međutim, siguran sam da bi postignuti rezulati bili još bolji da su na testiranju učestvovali svi naši reprezentativci i da je konkurencija bila maksimalna  – komentar je selektora Ilića na postignute rezultate na testiranju reprezentacije.

Povezana vest:  PLIVANJE, Dara Tores u 45. godini želi da pliva na OI u Londonu

A kada je reč o očekivanjima stručnog štaba od predstojećih bazičnih priprema u Crnoj Gori, selektor našeg nacionalnog tima je izjavio:

„Osnovni cilj predstojećih priprema je povećanje bazičnih trenažnih sposobnosti naših najboljih veslača i prelazak što većeg broja kilometara na vodi, koliko god vremenske prilike to budu dozvoljavale. Takođe, želeo bih da istaknem odličnu saradnju sa Institutom za rehabilitaciju, čiji će objekat „Vrmac“ u Prčnju, postati baza za zimske pripreme u Crnoj Gori i verujem da će naša zajednička saradnja dovesti do još bolje fizičke pripremljenosti članova veslačke reprezentacije Srbije i novih medalja na prvim međunarodnim regatama u 2011.-oj godini.

Veslačka reprezentacija Srbije boraviće na pripremama u Crnoj Gori do 26. februara.