danijel_milicevic_ep_2010KJOKUŠINKAJI

EP BEOGRAD 2010

Srbiji tri medalje na EP

 

Završeno je evropsko prvenstvo u kjokušinkajiju. U Hali Pionir u srpskoj prestonici – Beogradu okupili su se najbolji borci Starog kontinenta a Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo 18 boraca. Borci su se takmičili u apsolutnim kategorijama – seniori (do 35 i preko 35 godina) kao i juniori.

Medalje su osvojili srebrno odličje – Ivan Marušić (seniori, preko 35 godina), bronzana medalja – Saša Stošić (juniori, 92/93, do 70 kg) i bronzana medalja – Luka Petković (juniori, 94/95, preko 80 kg).

boris_perencevic_ep_2010U konkurenciji seniora (apsolutna kategorija) Danijel Milićević bio je slobodan prvo kolo a u drugom je radio meč sa Ukrajincem Igorom Dotsenkom. Srpski borac je odlično započeo meč ali je čudna sudijska odluka doprinela da se Milićević oprosti od takmičenja već u šesnaestini finala. Stefan Radivojević bio je siguran u prvom kolu i savladao je Crnogorca Dejana Matkovića a u drugom kolu, posle produžetka izgubio je od borca iz velike Britanije Majozija Sethimbisija.

Povezana vest:  DŽUDO, Ivašcenkova izvršila samoubistvo

Aleksandar Dončić je morao da preda borbu Francuzu Maksimu Dematijusu dok se u šesnestini finala Aleksandar Purković nije ni pojavio na megdanu Ukrajincu Aleksandru Ieromenku. Nikola Bajčetić je izgubio od Rumuna Boreca Kosmina.

Boris Perenčević bio je slobodan prvo kolo a u drugom je deklasirao Šamsa iz Nemačke. U osmini finala Perenečvić je radio meč sa slomljenim prstom tako da nije mogao da prikaže najbolje. Ipak, Ukrajinac Junusom Sultanametan je uspeo da pobedi posle produžetka.

Povezana vest:  JUDO, Aleksandra Kukolj osvojio srebro na junioskom EP

Osvajač srebrne medalje u konkurenciji seniora (preko 35 godina) bio je slobodan prvo kolo. U drugom se borio sa Ukrajincem Aikinom Dmitrem a u polufinalu sa Poljakom Adamom Selom. U finalu, ipak, Marušić nije uspeo da savlada raspoloženog Ukrajinca Sergeja Verbitskog. Posebna „čar“ ovog meča bilo je da su u finalu borci morali da nose zaštitnu opremu iako do finala nisu koristili istu. Takođe, obojica takmičara su se i bunili oko korišćenja opreme.

Povezana vest:  Otvorena istraga protiv boksera Feliksa Šturma zbog dopinga

Takmičenje je pratio, malo broj gledalca, koliko inače dolazi da prati borbe u organizaciji Kjokušinkaji saveza Srbije. Borce, sudije, gledaoce i ostale prijatelje kjokušina zabavljala je estradna umetnica Maja Nikolić a čas da otvori ovo takmičenje imao je Mirko kantar ispred Ministrastva omaldine i sporta Republike Srbije.

Ipak, najveća zvezda EP, pored boraca, bije je predsednik Kjokušinkaji federacije Macuji koji je prisustvom uveličao Šampionat.

PHOTO: ataimages.rs

matsui_ep_bgd_2010