Nova sezona u Bokserskoj Superligi Srbije počinje sledeće nedelje, a predsednik Saveza Nenad Borovčcanin veruje da će pune tribine i kvalitet boksa doprineti da se što pre osvoji medalja na velikom takmičenju.

U novoj sezoni takmičiće se sedam klubova, u dve grupe: Jedna će imati četiri tima (Loznica, Radnički Niš, Vojvodina i Radnički Kragujevac), dok su u drugoj tri tima (Radnički Beograd, Metalac Valjevo i Sombor).

Povezana vest:  Ubijen pakistanski bokser Abrar Husein

„Superliga je takmičenje koje okuplja najbolje boksere u Srbiji, takođe publika ima priliku da uživa u dobrom boksu, a pune tribine doprinose napretku boksa u želji da se uskoro sa najvećih svetskih takmičenja vraćamo sa medaljom. Osvojili smo medalje u kadetskoj i juniorskoj, verujem ubrzo i u seniorskoj konkurenciji“, rekao je Borovčanin na konferenciji za medije.

On je najavio i jednu novinu, a to su strani bokseri u domaćem šampionatu.

Povezana vest:  Tekvondisti Srbije osvojili tri medalje na EP za kadete

„Dozvolili smo svakom klubu po dva strana borca sa trenerima. Sombor se odlučio da dovede Kubance i Hrvate, Radnički iz Beograda Ruse, dok je niški Radnički doveo dvojicu Bugarina, a Loznica dvojicu boksera iz BiH“, rekao je Borovčanin.

Titulu šampiona brani Metalac, a kao najveći favoriti u predstojećoj sezoni spominju se Loznica i Radnički iz Beograda.

Povezana vest:  Duda Dijamant Janković u ringu 16. marta protiv Pačeko