Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izneo je pohvale na igre Partizana i Crvene zvezde u Evropi i poručio da je sada red na crno-bele da obraduju narod protiv Astane u Ligi Evrope, nakon što je ekipa Vladana Milojevića savladala Olimpijakos (3:1) u Ligi šampiona.

Selektora „Orlova“ obradovao je trijumf i način kako je Zvezda u drugom poluvremenu preokrenula rezultat, opisujući ga „maestralnim odnosom u igri sa ogromnom željom.

Povezana vest:  DFL povećava zaradu od TV prava za više od 50 odsto

„Sa velikim očekivanjima smo čekali sinoćnu utakmicu, kao što ćemo sutrašnju. Prvo poluvreme nije bilo onako kako smo očekivali, ali se na kraju sve najbolje završilo. Svaka čast fudbalerima Zvezde, napravili su sjajan rezultat i isto tako se nadamo od Partizana“, rekao je Tumbaković novinarima na Trgu republike u sklopu manifestacije „Dani fudbala“.

Tumbaković očekuje i da Partizan napravi dobar rezultat u Kazahstanu i da svi navijaju da „večiti rivali“ izbore proleće u Evropi.

Povezana vest:  Mijatović: Nepotreban toliki pritisak na Real

„Partizan je postao tim, veoma je ubedljiv. U ozbiljno je zaletu i tako treba da nastavi, čak i da podigne na viši nivo. Očekujem poletan i ozbiljan Partizan u Kazahstanu, kao u derbiju i u Nišu, ne vidim razlog da se drugačije razmišlja u klubu“, rekao je nekada trofejni trener Partizana, a onda pohvalio i sadašnjeg šefa stručnog štaba crno-belih Sava Miloševića.

„Jako pozitivne utiske imam. Samo ima viziju i strategiju, harizmatičan je i tako radi. To sve ide lepim tokom“, naveo je on.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Raul: Sve je moguće u revanšu

Srbiju uskoro očekuju provera sa Paragvajem u Kruševcu i gostovanje Litvaniji u kvalifikacijama za EURO.

„Polazim od cilja, a to je da napravimo najbolji tim da završi kvalifikacije. Do baraža u martu da ga izdefinišemo. Nemamo puno vremena da eksperimentišemo, šest meseci brzo prođe“, zaključio je Tumbaković.

PHOTO: ATAimages