Na današnji dan, pre tačno godinu dana, 24. jula 2021, Tijana Bogdanović osvojila je svoju drugu olimpijsku medalju. Tijana je, sa 23 godine, uspela nešto što nijedna Evropljanka pre nje nije, da u kategoriji do 49 kilograma donese odličje sa Olimpijskih igara dva puta.

Odmah posle u borbi za bronzu rekla je da joj je teško da prežali poraz na startu, ali i da je kraj – lep.

Povezana vest:  KARATE, Šestakov osvojio bronzu na SP u Maleziji

„Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Igrama.“

Olimpijski turnir počeo je borbom sa Adrijanom Serezo iz Španije. Rivalka, koja je puno toga naučila baš u Tijaninom klubu, Galeb, slavila je, kasnije stigla do finala i našu šampionku ’povukla’ u baraž za bronzu.

Povezana vest:  TEKVONDO, Jović imenovan za člana trenerske komisije WT

Onda smo videli pravu Tijanu Bogdanović, dve odlične predstavnice Azije su pale, prvo Kineskinja Đingju, pa Japanka Jamada.

Tijana je medalju posvetila svom timu i Damiru Štajneru, izvršnom direktoru OKS koji zbog povrede nije bio u Tokiju, ali je imala i posebnu poruku.

„Pored toga, medalju želim da posvetim i svojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene kao što je uvek bila,“ rekla je posle dodele medalja u Tokiju.

Povezana vest:  Tijana Bogdanović bez polufinala Svetskog prvenstva

Svoje prvo olimpijsko odličje, srebro u Rio de Žaneiru, Tijana Bogdanović osvojila je sa 18 godina, u Japanu je do druge medalje stigla sa 23, u vreme Olimpijskih igara u Parizu imaće 26 godina.