LU5Z6051

KA­RA­TE

38. EVROPSKO PRVENSTVO I TRE­ĆI KUP EVRO­PE

Relji Mi­ja­no­viću zlato

 

Drugog takmičarskog dana na 38. Evropskom prvenstvu i Trećem Evropskom kupu na programu su bila takmičenja juniora u katama i borbama, i mlađih seniora do 21 godine u katama.

Takmičar srpskog kata tima Relja Mijanović doneo je drugu medalju Srbiji na ovom takmičenju. Osvojio je zlatnu medalju pobedivši u finalu Francuza 5:0.

Povezana vest:  TEKVONDO, Međunarodni tekvondo turnir prezentuje Beograd u najlepšem svetlu

Do zlatne medalje Re­lja je ostvario pet po­be­da. Savladani su Hr­vat, Šve­đa­nin, Rus, Ita­li­jan, da bi u odlučujućem meču za zlato maksimalnim skorom 5:0 pobedio Francuza.

Troje takmičara je zastalo na korak do medalje. Ka­ta­ši­ci Ka­ta­ri­ni Pi­pe­rin ma­lo je ne­do­sta­ja­lo da se oki­ti bronzom. U od­lu­ču­ju­ćem me­ču re­pe­sa­ža po­ra­že­na je od Špa­njol­ke 4:1 i zauzela je 5. mesto. Borbaši Ar­min Ze­ći­ro­vić (55 kg) i Alek­san­dar Še­sta­kov (+76kg) su takođe takmičenje završili kao 5. U borbi za bronzu Ar­min je po­ra­žen od Ru­sa, dok je Alek­san­dar Še­sta­kov posle pobeda protiv Če­ha i Li­tvan­ca, i poraza od Tur­či­na, u odlučujućem meču za bronzu pre­tr­peo po­raz od Hr­va­ta.

Povezana vest:  DŽUDO, Srđan Mrvaljević danas na tatamiju

Preostali takmičari su zaustavljeni pre pravih borbi za odličja. Šampionat u No­vom Sa­du za­vr­ša­va se u nedelju. Na pro­gra­mu su ekip­ni du­e­li u ka­ta­ma kao i bor­be po­je­di­nač­no u kon­ku­ren­ci­ji mla­đih se­ni­o­ra do 21 go­di­ne.