stefanek_gedza_2011

U BEOGRADU ODRŽAN 25. MEMORIJAL “LJUBOMIR IVANOVIĆ-GEDŽA”

Zlatni Štefanek (FOTO)

I 25. put rvački svet poklonio se “Ljubomiru Ivanoviću – Gedži”. U Beogradu je, u Šumicama, organizovan još jedan memorijal u znak sećanja na legendu srpskoh rvanja, koji je okupio 64 takmičara iz deset zemalja. Najbolji rvač turnira je Davor Štefanek, jedini srpski reprezentativac koji je osvojio zlato. Orlovi su se okitili i sa pet bronzi.

Posle eliminacionih borbi nije bilo previše zadovoljstva u taboru srpske reprezentacije. Jedino finale za orlove izborio je Davor Štefanek (60), dok je Aleksandar Maksimović (66) morao da se zadovolji borbom za treće mesto.

Najbolji rvač turnira, Štefanek, pokazao je da je u odličnoj formi. Počistio je sa strunjače sve protivnike, a sa Mađarom Kozakom se prosto poigrao u finalu. Uspeo je da meč završi pre vremena, tehničkim tušem.

Povezana vest:  SP ZA VETERANE 2014, Savo Zatezalo stigao do srebne medalje

Nekadašnji dvostruki juniorski šampion Evrope, Maksimović, nesrećno je poražen u polufinalu od Arutinjana, pa je morao da se bori za treće mesto. To kao da je razljutilo “malog Maksu”, koji je, takođe tehničkim tušem, rešio pitanje pobednik u duelu za bronzu. Bugarin Miumiunov bio je lak zalogaj za srpskog asa.

Drugu bronzu, bez borbe, dobio je Perica Dimitrijević. Budući da je u kategoriji do 55kg bilo samo šest rvača, Dimitrijević je upao u lakši deo žreba, koji mu je uprkos porazu od Lončarića doneo odličje.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGE POČINJE 1. OKTOBRA, Spartak brani titulu

Za novu bronzu borila su se dva Srbina – Bajlović i Todorović. I ne samo za odličje, već, ako je suditi po rečima selektora Milorada Dokmanca od prethodnog dana, ovaj duel iznedrio je učesnika EP u kategoriji do 74kg. Bolji je bio Mihajlo Bajlović.

Još jedan srpski duel za odličje viđen je u kategoriji do 84kg, gde su se sastali Petar Balo i Goran Bojanić. Mlađi, Balo, pokazao je više, bio bolji za klasu…

Poslednju šansu da se popne na pobedničko postolje imao je Miloš Spasić (120). Srpski kolos je u meču za treće mesto savladao Hrvata Marka Koščevića.

Što se tiče ostalih srpskih boraca, Marko Devčić (74) i Boban Boškov (66) nisu uspeli u repasažu, dok su ostali poraženi u prvom kolu.

Povezana vest:  PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE, Stariji pioniri na Radničkom

REDOSLED

Do 55kg: 1. Tatarinov (Rusija), 2.  Lončarić (Hrvatska), 3. Dimitrijević (Srbija), 3. Lizatović (Hrvatska)

Do 60kg: Štefanek (Srbija), Kozak (Mađarska), Kuramagomedov (Rusija), Aleksandrov (Bugarska)

Do 66kg: Arutunjan (Rusija), Janečić (Hrvatska), Maksimović (Srbija), Korpaši (Mađarska)

Do 74kg: Starčević (Hrvatska), Volobuev (Rusija), Bajlović (Srbija), Samurgašev (Rusija)

Do 84kg: Mišin (Rusija), Antunović (Mađarska), Balo (Srbija), Taunosidis (Grčka)

Do 96kg: Huštov (Rusija), Hogač (Hrvatska), Zaharov (Rusija), Košegi (Mađarska)

Do 120kg: Anjuhin, Azimov (Rusija), Spasić (Srbija), Đok (Hrvatska).

EKIPNO:

Rusija, Srbija, Hrvatska

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}GEDZA_2011{/vsig}