otvaranje (8)

EP SRBIJA 2012

Otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju

 

Svečanom ceremonijom i izvođenjem himne Srbije večeras je u Beogradu otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom, na kojem će do nedelje 11. marta učestvovati oko 800 takmičara iz 43 zemlje. Predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Rafael Martineti rekao je pred oko 1.500 gledalaca u dvorani „Beogradska arena“ da će najbolji evropski rvači na šamponatu imati sjajnu priliku za proveru forme uoči Olimpijskih igara na leto u Londonu.

Povezana vest:  Momir Petković stigao u Beogradu

-Verujem da će trud Rvačkog saveza Srbije (RŠ), koji je veoma aktivan u organizovanju velikih događaja, biti nagrađen. Domaćini su naporno radili i učinili sve kako bi svim učesnicima prvenstva boravak u Beogradu bio prijatan – izjavio je Martineti.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov naglasio je da organizovanjem šampionata u rvanju Srbija ima novu priliku da se dokaže kao uspešan domaćin velikog sportskog događaja.

Povezana vest:  Kadžala i Nemeš osvojili bronzane medalje na Svetskom prvenstvu

-Čast je ovoga puta veća pošto rvanje u Srbiji slavi vek postojanja. Reč je o našem najtrofejnijem olimpijskom sportu i predstojeće prvenstvo znači ogroman podsticaj za rvanje u Srbiji. Ovo je prilika da se na najlepši način upozna tradicija rvanja i da se ova borilačka veština približi ljubiteljima sporta – rekao je Atanasov.

Predsednik Evropskog rvačkog saveta (CELA) Ceno Cenov izrazio je uverenje da će šampionat u Beogradu promovisati nove lidere evropskog rvanja.

Povezana vest:  KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U FINSKOJ, Davor Štefanek stao na korak do norme!

-Očekujem kvalitetan šampionat i promociju novih lidera evropskog rvanja, ali i trendove u budućem razvoju tri olimpijska stila – grčko-rimskog, slobodnog i ženskog – poručio je Cenov.

otvaranje (4)