Karate

Dragoslav Stojković predsednik BKS

 

zoran zecevc i dragoslav stojkovicVanredna izborna skupština Beogradskog karate saveza održana je u nedelju u Svečanoj sali Gradske skupštine u Mladenovcu. Glavne tačke Dnevnog reda bile su usvajanje izmena Statuta i izbor predsednika, kao i izbor Upravnog i Nadzornog odbora.

Sednici Skupštine prisustvovalo je 47 od 54 delegata. Zmene Statuta su usvojene uz samo dve diskusije predsatvnikai Karate klubova Zvezdara i Slobodan Vučinić, koji su imali primedbe na uvođenje Izvršnog odbora, kao i na izbor direktora Saveze. Kada je razjašnjeno da sve odluke Izvršnog odbora mora da potvrdi Upravni odbor, a da direktora mora da bira Upravni odbor a ne Skupština, jer je Statut BKS-a usklađen sa Statutom Ka-rate federacije Srbije, nije bilo smetnje da Izmene budu usvojene.

Najviše polemike I najburnije diskusije izazvao je izbor novog predsednika Beogradskog karate saveza. Aktuelni Upravni odbor je predložio Dragoslava Stojkovića, ali su se na Izbornoj skupštini čuli i neki glasovi protiv,

Povezana vest:  TEKVONDO, Uspešno završen prvi dan turnira XV Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open

Reč je uzela naša proslavljena karatistkinja Tanja Petrović, koja je Skupštinu oka-rakterisala kao farsu, a ne kao izbor, aludirajući das u jedne dnevne sportske novine objavile informaciju da Stojković ima podršku 32 kluba. Podsetila je na sukobe koje je ne-kada imala sa Stojkovićem, dok je bio na mestu selektora ženske reprezentacije u borba-ma. Pročitala je i zahtev o smenjivanju Stojkovića sa mesta selektora, koji su podnele tadašnje reprezentativke zbog, kako je naglasila: „nestručnog rada, neodgovornog po-našanja i pristrasnosti u izboru reprezentacije” i zapitala da li je to čovek koga treba videti na mestu predsednika Beogradskog karate saveza? Kritike na račun Stojkovića imao je i Zoran Tmušić, koji je, takođe aludirajući na regularnost Izborne Skupštine, rekao da je „izbor Stojkovića gotova stvar”.

Povezana vest:  TEKVONDO, Članovi TKD Galeb osvojili dva zlata i srebro na turniru na Korčuli

Sam Stojković nije želeo da polemiše sa Tanjom Petrović i Zoranom Tmušićem, a predsednik Skupštine Zoran Zečević je dao mogućnost klubovima da na licu mesta predlože protivkandidata, koji bi imao podršku pet klubova. Iako je otvorena mogućnost predlaganja novog kandidata, to je izostalo. Većina delegata koja je u nastavku sednice diskutovala dala je podršku Stojkoviću, ali i pozivala da se izostave grube reči i da se di-skusija vrati u okviru Dnevnog reda. Podsetili su na uspehe Stojkovića, i ljudske i sport-ske, istakavši da poseduje sve kvalitete za funkciju predsednika Upravnog odbora.

Na kraju, Dragoslav Stojković je dobio podršku 41 delegata. Četvoro je bilo uz-držano, a dvoje je bilo protiv.

Na predlog Stojkovića izabran je i Upravni odbor koji čine: Goran Šćepanović, Miodrag Zečević, Zoran Zečević, Zoran Vukajlović, Goran Čomagić, Dragan Todorović, Nikola Stevanović i Dragan Lapčević. Predlog je prihvaćen sa 40 glasova za. U Nadzornom odboru u narednom periodu biće Milorad Jovanović, Đorđe Žigić i Milanko Drobnjak koji su dobili podršku 41 delegata.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić: Ne želim da poletimo visoko

Po izboru na mesto predsednika Dragoslav Stojković je prokomentarisao:

– Formirao sam tim za koji sam uveren da će nastaviti da radi u pravcu u kome je radio prethodni sastav. Poslednjih pet godina bili smo nosioci pozitivnih pro-mena i verujem da će se tako i nastaviti. Velika odgovornost je na svima nama, mi smo jedan tim koji treba da radi na istom zadatku, na podizanju kvaliteta rada i or-ganizacije na još viši nivo.

Na sastanku Upravnog odbora koji je usledio posle Skupštine Ninoslav Glišić je izabran za direktora Beogradskog karate saveza. Na istoje sednici Goran Šćepanović je izabran za potpredsednika Upravnog odbora.