KLUB_BEOGRAD

TEKVONDO

Tekovondisti kluba Beograd spremni za velika takmičenja

 

Trening u Tekvondo klubu Beograd se godinama unazad zasniva na kompletnom tekvondo sportu i veštini. Članovi ujedno treniraju kako sportsku borbu koja je deo Olimpijskih borilačkih sportova tako i forme koje u takmičarskom svetu poprimaju sve već interesovanje. Prema rečima Ljubiše Rakića, prvog čoveka kluba, uvek su se trudili da takmičari Beograda imaju što više nastupa na međunarodnim takmičenjima van Srbije obzirom da u zemlji nema veliki broj takmičenja kako bi što spremniji i kvalitetniji dočekali eventualni nastup u sastavu reprezentacije.

-Poslednjih godina dosta pažnje i rada ulažemo u takmičare u disciplini formi. Naš a ujedno i Srpski najbolji takmičar u ovoj disciplini je Branislav Kuruca koji je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzeo 10.mesto kao i na poslednjem Evropskom prvenstvu. Pored njega imamo izvrsne juniore Irenu Radmilović i Miloša Petkovića. Svi oni su više godina unazad državni šampioni kao i redovni učesnici takmičenja van zemlje gde su do sada ostvarili dobre rezultate. Pred njima je nastup na Nemačka Open turniru krajem Februara i nadamo se da će ostvariti za nas zadovoljavajući rezultat. Branislav Kuruca, Miloš Petković i Stojan Mitrović treba da nastupe i kao muški tim pored svojih pojedinačnih nastupa, a Irena Radmilović i u paru sa Milošem Petkovićem – rekao je Ljubiša Rakić.

Povezana vest:  OI 2016, Damjanović: Viktor je mogao više da pruži

-Protekli vikend naši takmičari su proveli kao gosti Tekvondo kluba Favorit iz Novog Sada gde su se pripremali zajedno sa Lazarom Manojlovićem i Sanjom Kopčanski našim izuzetno kvalitetnim takmičarima koji će takođe nastupiti u Nemačkoj. Sanja Kopčanski je jedna od članica ženskog tima koji je osvojio treće mesto na Univerzijadi kao i državni šampion i osvajač velikog broja medalja sa međunarodnih takmičenja.

Povezana vest:  TEKVONDO, Ćendić: Sledeći izazov Galebov turnir u juniorsko EP

Rakić nastavlja izlaganje.

-Iako su ovi mladi sportisti evidentno trenutno možda naši najkvalitetniji takmičari uvek imaju problema oko nastupa na međunarodnoj sceni. Miloš Petković prošle godine nije ni pozvan za nastup za reprezentaciju iako je bio aktuelni državni prvak. Nadamo se da će ove godine selektor imati više sluha. Nažalost sa takozvanim širim spiskom reprezentativaca se slabo radi. Okupljanja su retka, takoreći ih i nema za razliku od prethodnog perioda kada je naš ženski tim više meseci svakog vikenda trenirao zajedno pod vođstvom Jovana Dedića i Branislava Kuruce i na sreću svih nas na Beogradskoj Univerzijadi osvojio treće mesto.

Povezana vest:  Srpske boks selekcije sa Zlatibora ciljaju evropske i olimpijske medalje u 2024.

Na kraju, Rakić je rekao:

-Mi više godina unazad saradjujemo sa Ky Tu Dang-om višestrukim svetskim i evropskim šampionom i evidentan je napredak u radu naših takmičara. Nadamo se da će nas  naši takmičari obradovati svojim nastupom u Nemačkoj i da nastavimo sa radom i pripremama za državno prvenstvo sredinom Marta meseca, kao i za predstojeći Evropski i Svetski šampionat.