german_open_kata_tim_beograd

TEKVONDO

GERMAN OPEN POOMSAE

Solidan učinak beogradskih boraca

 

U Nemačkom gradu Ingolstadt održan je German Open u formama. Pored učesnika iz više Evropskih zemalja nastupili su i takmičari iz Srbije.

-Mi smo ispred Beogradskog tekvondo saveza prijavili više takmičara koji su uglavnom aktuelni državni šampioni ili osvajači medalja sa nekih međunarodnih takmičenja kao i Srbija Open-a održanog u Decembru prethodne godine. Među njima su Miloš Petković, Irena Radmilović, Stojan Mitrović i Branislav Kuruca. Pored njih nastupili su i Lazar Manojlović i Sanja Kopčanski iz Tekvondo kluba Favorit i Nebojša Anđelković KBS Naisus, koji su takođe redovni učesnici međunarodnih takmičenja u ovoj disciplini. Veliko je ali pozitivno iznenađenje za nas da se prijavilo još desetak takmičara iz Srbije tako da su svi oni nastupili zajednički kao Tim Srbije – rekao je Šejn maglić, predsednik Tekvondo saveza Beograda i nastavio izlaganje: – Nažalost nijedan naš predstavnik nije uspeo da se dokopa medalje. Subjektivnost  sudija koji su uglavnom bili iz Nemačke u odnosu na njihove takmičare bila je više nego očigledna, ali to smo i očekivali.  Naši takmičari nažalost nisu imali ni podršku od strane aktuelnog „Predsednika“ nacionalnog saveza koji je inače Nemac i živi jako blizu mesta u kom je održano takmičenje.

Povezana vest:  Održano MMA prvenstvo Beograda – Treći Delta City Challenge

Prvi čovek beogradskog saveza zadovoljan je učešćem boraca u Nemačkoj.

-Mi smo zadovoljni ostvarenim plasmanima naših predstavnika jer je za nas ovo još jedno takmičenje gde smo mogli videti veliki broj stranih takmičara, različite načine prezentovanja formi i tehnika, i sigurno će ovo iskustvo našim takmičarima mnogo značiti u daljim pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo u Italiji i Svetski šampionat u Rusiji. Na ovom takmičenju Branislav Kuruca je zauzeo 10.mesto dok je devetoro  takmičara išlo u finalni krug. Miloš Petković u juniorskoj konkurenciji bio je 14, dok je najbolji plasman ostvarila Nina Petković zauzevši šesto mesto. Lazar Manojlović i Sanja Kopčanski su u konkurenciji parova zauzeli 11 mesto a mladi Petković Miloš i Radmilović Irena odmah iza njih na 12.poziciji.U konkurenciji timova do 35 godina Kuruca,Mitrović i Petković zauzeli su osmo mesto, a tim preko 35 godina u sastavu Todorović, Golović i Petrović zauzeo je četvrto mesto – rekao je Maglić.

Povezana vest:  DŽUDO, Gerasimenko 82. član olimpijskog tima Srbije