Goran-Pandev-001

Inter pobedio Đenovu, Fiorentina ubedljiva

Fudbaleri Intera pobedili su danas na svom terenu Đenovu sa 5:2, u utakmici 28. kola Serije A i primakli se lideru prvenstva Milanu na pet bodova.

Povela je Đenova u 40. minutu preko Rodriga Palasija, ali je aktuelni šampion Italije u drugom poluvremenu uspeo da preokrene i stigne do 17. pobede u prvenstvu.

Izjednačio je Đanpaolo Pacini u 50. minutu, minut kasnije Samjuel Eto doneo je vođstvo plavo-crnima, da bi u 57. minutu postigao svoj drugi gol na meču.

Povezana vest:  Stigle četiri knjige serijala „Akademija Dejvida Bekama“

Goran Pandev postigao je četvrti gol u 71. minutu, a dok je Juto Nagamoto bio strelac u 84. minutu. Konačan rezultat postavio je Mauro Boseli u 90. minutu.

Inter ima 56 bodova, pet manje od prvoplasiranog Milana, koji je sinoć pobedio Juventus sa 1:0.

Fiorentina je na svom terenu pobedila Kataniju sa 3:0. Dvostruki strelac u pobedi „ljubičastih“ bio je Adrijan Mutu, koji je pogađao mrežu u 21. i 24. minutu, a u strelce se upisao i Alberto Đilardino u 61. minutu.

Povezana vest:  Božović: Idemo redom, svaka utakmica je važna

Ekipa Siniše Mihajlovića je 10. na tabeli sa 37 bodova, a Katanija je 16. sa 29 bodova.

Fudbaleri Udinezea pobedili su na svom terenu Bari sa 1:0 golom Antonija Di Natalea u 76. minutu iz jedanaesterca. Crno-beli su tako preskočili Lacio na četvrtom mestu i sada imaju 50 bodova.

Napoli i Breša odigrali su bez golova, kao i Kjevo i Parma, dok su Bolonja i Kaljari odigrali 2:2.

Povezana vest:  Esijen mora da pauzira šest meseci zbog povrede

Večeras od 20.45 igraju Lacio i Palermo.