goran nava atl

EP PARIZ 2011

Goran Nava sedmi u Evropi

U prepunoj dvorani Bersi poslednjeg dana 31. Evropskog prvenstva tačno u 16:20 časova startovao je Goran Nava u finalu na 1500m. U veoma uzbudljivoj trci Nava je zauzeo sedmo mesto sa najboljim rezultatom sezone 3:42.37min. Pobedio je Španac Manuel Olmedo 3:41.03, drugo mesto osvojio je atletičar Turske Kemal Koyuncu sa 3:41,18min, dok je treće plasirani bio Poljak Bartosz Nowicki 3:41,48.

Povezana vest:  IGOR ŠARČEVIĆ I ENA POPOV U KAMPANJI #RUNFREE

Loša startna pozicija koštala je danas Gorana Navu boljeg plasmana, a možda i medalje od koju ga je delilo samo 9 stota dela sekunde.

-Planirao sam da kao i u kvalifikacijama izađem na vodeću poziciju, međutim loše sam startovao i tokom cele trke pokušavao da sustižem takmičare. Tu sam izgubio dosta snage, ali ne želim da se pravdam.  Ljut sam na sebe i voleo bih da mogu ponovo da trčim finale. Danas sam naučio mnogo i uvideo da medalja nije tako daleka – istakao je Nava posle trke.

Povezana vest:  IN Memoriam, Vlada Luković (1936 – 2012)

Samo par trenutaka nakon završetka trke Gorana Nave, još jedno ime srpskog tima čulo se u dvorani Bersi. Naime, najboljim osamstometrašima Evrope medalje je delio generalni sekretar ASS i prvak Evrope u dvorani Slobodan Branković.

Mnogo sportske sreće nedostajalo je srpskim atletičarima na ovom šampionatu. Najbolje plasirani atletičari bili su Goran Nava koji je osvojio sedmo mesto i Biljana Topić koja je zauzela deseto mesto.

Povezana vest:  Isinbajeva odustala od mitinga u Berlinu