dragan_tesanovic_desno

ULTIMAT FAJT

U NEDELJU U BEOGRADU„WFC 13“

Borbe u Pioniru

 

Hram beogradskog sporta, dvorana „Pionir“ u nedelju će biti mesto gde će se održati profi revija „WFC 13“. U subotu je u hotelu „Holidej in“ održano zvanično merenje boraca koji će učestvovati na ovoj manifestaciji. Ugled srpske MMA scene braniće, između ostalig, momci iz tima „Car Dušan Silni“, pre svih Aleksandar Radosavljević i Dragan Tešanović.

Rođa Radosavljević važi za favorita u meču protiv Antonia Autimia:

– Nedavno mi je zamenjen protivnik radiću sa Antoniom Autimiom. Informacije koje imam o rivalu daju mi pravo na optimizam. Kalitetno smo radili u CDS Timu, a pored naše standardne ekipe tri nedelje smo spraingovali sa Brazilcem Žairom Gonkavlesom, a tu je bio i Slovenac Bor Bratovac. Taj zajednički rad je koristio svima, a uveren sam da će se rezultati videti u ringu – bio je komentar Aleksandra Rođe Radosavljevića.

Povezana vest:  Milica Đuričić ex-Mandić, deo istorije tekvondoa

Dragan Gagi Tešanović će od svih srpskih boraca imati najteži posao u meču protiv Svetoslava Savova. Toga je i on svestan:

– Očekuje me verovatno najteži meč u dosadašnjoj karijeri. Savov je izuzetno kvalitetan, ima stil koji meni ne odgovara. To ne menja moju ambiciju da pobedim jer sam zadovoljan formom. Nadam se da će „Pionir“ biti ispunjen – prokomentarisao je Tešanović.

Josif Al Said je mlada nada srpskog MMA. Prvobitno u ovom meču trebalo je da radi protiv Nemca, ali kako se on povredio stigla je zamena u vidu Hrvat Ivice Truščeka.

– Reč je o iskusnom borcu koji iza sebe ima oko 20 mečeva i pozitivan skor. Odlična je zamena, biće to jak, kvalitetan meč. Siguran sam u sebe i svoju spremnost. Pripremao sam se tri meseca i ono što mogu da obećam je da ću dati sve od sebe. Nadam se da će to biti dovoljno za pobedu

Povezana vest:  TEKVONDO, Članovi TKD Galeb osvojili dva zlata i srebro na turniru na Korčuli

Dušan Džakić će raditi meč protiv Ertan Balaban koji je neporažen stigao u Beograd:

– Balaban ima braon pojasa u džiu džici, do sada odradio pet mečeva i nema poraz. Verovatno će uaditi sve da i posle Beograda ostane neporaženm ali ja sam uveren u pobedu – istakao je Džakić.

Uz osam mečeva u MMA u „Pioniru“ će biti održana i dva duela u K1. Karte za ovaj meč prodaju se po ceni od 15, 20 i 30 evra u dinarskoj protivvrenosti, za tribine, odnosno 50, 80 i 100 evra za parter.

Povezana vest:  EP NOVI SAD, Stojadinov: Bili smo uspešni na šampionatu u Novom Sadu

Parovi borbi

MMA, do 77kg: Žoze Pele Lendi (Brazil) – Lubomir Gedjev (Bugarska), Dušan Džakić (Srbija) – Ertan Balaban (Turska), Josif Al Said (Srbija) – Ivica Trušček (Hrvatska). Do 84kg: Dragan Tešanović (Srbija) – Svetoslav Savov (Bugarska), Bor Bratovac (Slovenija) – Davor Vidović (Srbija). Do 93kg: Aleksandar Radosavljević (Srbija) – Antonio Autimio (Holandija). +93 kg: Žair Gonkavles (Brazil) – Džerald Turek (Austrija), Ajlin Ahmić (Hrvatska) – Andreas Kranotakes (Nemačka).

K-1 do 70kg: Goran Aleksić (Srbija) – Samo Petje (Slovenija). +91 kg: Igor Jurković (Hrvatska) – Goran Radonjić (Crna Gora).