dzudo_nikolic

DŽUDO SP 2011

Srpski džudisti podbacili, Srđanu Mrvaljeviću srebro

 

Nastavile su se borbe u Parizu na svetskom prvenstvu u džudou. Srbiju su trećeg dana takmičenja predstavljala dvojica srpskih boraca ali su izgubili pre borbi za dodelu medalja.

U kategoriji do 81 kilograma danas sun a tatami izašla dvojica srpskih džudoka. Miroljub Ivezić u prvom kolu izgubio je od Holanđanina Žiliama Elmonta, dok je Aleksej Nefedov u prvom kolu pobedio Konstantina Ovčinikovisa, u drugom je bio bolji od Antonia Angelo iz Angole ali je u trećem kolu izgubio od Ukrajinca Artema Vasilenka.

Povezana vest:  Jasnić imenovan za člana Izvršnog odbora ETU

Crnogorski reprezentativac Srđan Mrvaljević osvojio je srebrnu medalju pošto je u finalu poražen od takmičara iz Južne Koreje, Džo Bum Kima. Kim je odbranio svetsku titulu, ima samo 13 poraza u karijeri, a i nalazi se prvi na na listi najboljih džudista. Mrvaljević je ušao oprezno u meč, kao i Južnokoreanac, koji je bio spretniji i uspeo je na kraju da odbrani svetsko zlato.

– Presrećan sam. Moj narod i moja zemlja imaju udeo u ovoj medalji. Zaista sam ponosan na ovu medalju i ovaj rezultat. Nisam imao šta da izgubim u finalu, Kim je najbolji borac današnjice i potpuno zasluženo je pobedio. Zadovoljan sam što sam obezbedio plasman na Olimpijske igre i sada mogu na miru da se spremam za London – rekao je Mrvaljević posle meča.

Povezana vest:  Milica Mandić i Dragan Jović u svojim kategorijama najbolji u svetu

Na tatami treba još da izađu: Nikola Nikolić (do 90 kg),  Dmitrij Gerasimenko (do 90 kg) i Milan Dišović (do 100 kg).

Petak 26.08. Muškarci -90 kg, Žene -70 i 78 kg

Subota 27.08.  Muškarci -100 i +100 kg, Žene +78 kg

Nedelja 28.08. Ekipno muškarci (5 takmičara – kategorije – 66 kg, – 73 kg, – 81 kg, – 90 kg, + 90 kg ) i Ekipno žene (5 takmičarki – kategorije -52 kg, – 57 kg, – 63 kg, – 70 kg  + 70 kg)

Povezana vest:  Potvrđen termin revanš meča Fjurija i Klička

Preliminarne borbe na programu su od 09 časova, a finalni blok od 15:30 časova.