una_tuba_kosutnjak_2011_1

SP ZA KADETE 2011

Srpski trio u Sombatheju

 

U Sombateju (Mađarska) od 23. do 28. avgusta se održava kadetsko prvenstvo sveta. Prijavljeno je učešće oko 600 takmičara iz 65 zemalja sveta sa svih kontinenata. Ovo je, ujedno prvo svetsko prvenstvo posle 18 godina.

Za reprezentaciju Srbije nastupaju troje takmičara. Najveće šanse da se upusti u borbu za medalju ima Una Tuba (70 kg) koja nastupa 26. avgusta od 13 časova. U grčko rimskom stilu 27. avgusta od 09. časova nastupa Božidar Baltić (69 kg), a 28. avgusta od 09,00 časova nastupa Branko Živanović (100 kg). Treneri na takmičenju su Igor Frgić i Srdjan Djoković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Poraz Petra Baloa

Juče, u sredu, dan pred polazak za Mađarsku Una Tuba je odradila lakši trening na Košutnjaku jer je, prema rečima njenog trenera Sretena Stankova imala 400 grama viška.

-Tuba se dobro oseća. Ima 400 grama viška zato smo došli na Košutnjak da skine višak i da se razgiba. Odlično se oseća i siguran sam da će Tuba i ovoga puta, na svetskom prvenstvu u Sombatheju osvojiti jednu od medalja – rekao je Stankov.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter siguran, pobeda Partizana u Subotici, poraz Zvezde

Podsećanja radi Una Tuba je na EP za kadete u Zrenjaninu osvojila treće mesto.

Dvojica srpskih takmičara, Božidar Baltić kao i Branko Živanović imaju šanse da ostvare više nego solidan rezultat u Mađarskoj.

PHOTO: ataimages.rs

una_tuba_kosutnjak_2011