karatisti_kolubara-prijem

KARATE

Karatisti „Kolubare“ blistali na Svetskom prvenstvu u Češkoj

Karatisti karate kluba „Kolubara“ ostvarili su sjajne rezultate u kimonu sa reprezentativnim grbom, na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Češkoj. Dejan Jovanović okitio se titulom svetskog prvaka, a Davor Stamenković, Aleksandar Đurović i Veljko Simić osvojili su bronzanu medalju u ekipnoj kategoriji.

Povodom osvojenih odličja, predsednik GO Lazarevac Branko Borić karatistima KK „Kolubara“ upriličio je svečani prijem.

-Gradska opština Lazarevac je po mnogo čemu poznata, ali već decenijama unazad možda je i najpoznatija po sjajnim uspesima Karate kluba „Kolubara“. Ovaj uspeh odraz je kontinuiranog i ozbiljnog rada u klubu – rekao je predsednik Borić u svom obraćanju karatistima i dodao da uz ovakav rad i posvećenost u budućnosti od članova KK „Kolubare“ možemo očekivati samo još veće uspehe.

Povezana vest:  UFC SPEKTAKL, Alistar Overem nokautirao Broka Lesnara za dve minute

Prvi čovek Karate kluba „Kolubara“ Dragan Sinđelić, koji nije krio svoje zadovoljstvo posle ovog uspeha, istakao je da osvajanje medalje na svetskom prvenstvu pored ogromnog rada i odricanja zahteva veoma precizan trenažni proces koji se posebno prilagođava i tempira za takmičenje. Predsednik kluba izneo je niz pohvala na račun takmičara, ali je ovu priliku iskoristio i da pohvali rad trenera reprezentacije Srbije, takođe člana KK „Kolubara“ Aleksandra Sinđelića.

Dejan Jovanović osvajač pojedinačnog zlata i ekipne bronze na ovom Svetskom prvenstvu istakao je da nijedna medalja ne pada sa neba već svaka dolazi posle mnogo truda, odricanja i pre svega ogromnog rada.

Povezana vest:  Fedor Jemeljanenko gost humanitarnog MMA turnira u Pančevu

-Dvadeset godina treniram i do ovog trenutka sam čekao na medalju svetskog prvaka. Ovo mi je najveći uspeh – zaključio je prvak sveta u kategoriji do 68 kilograma Dejan Jovanović.

Specijalni gost na ovom prijemu namenjenom karatistima Kolubare bio je gospodin Marko Nicović, predsednik Svetske karate konfederacije i Srpske karate unije.

„Iako je Lazarevac mali grad, na mapi svetskog karatea upisan je velikim slovima“, reči su godpodina Nicovića kojima je započeo svoje izlaganje.

Nicović nije štedeo reči hvale namenjene lazarevačkim karatistima, a posebno se pozitivno izražavao prema porodici Sinđelić koja je prema njegovom mišljenju dala nemerljiv doprinos srpskom karateu.

Povezana vest:  Pižurica i Jovanovićeva šampioni 41. „Vojvođanske zlatne rukavice“

-Nastojaćemo da širimo karate kao pokret i kao sport, a KK „Kolubara“ daje ogroman doprinos ka dostizanju našeg cilja – zaključio je Nicović. Čedomir Sinđelić iskoristio je današnji svečani prijem da pred prisutnim medijim saopšti javnosti, da se posle 15 godina aktivnog bavljenja karateom oprašta kao takmičar od ovog sporta. Višestruki osvajač brojnih odličja sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja nastaviće rad u karateu, ali sada kao trener u KK „Kolubara“.

Bila je ovo prilika i za najavu zvaničnog oproštajnog meča koji će se održati krajem septembra, kada će u goste lazarevačkim karatistima doći reprezentacija Sjedinjenih američkih država.