pionir_rodja

ULTIMAT FAJT

U DVORANI „PIONIR“ ODRŽANA PROFI REVIJA „VFC 13“

 

U „Pioniru“ je pred oko 1.500 gledalaca održana profi revija „VFC 13“ u okviru koje je odrađeno sedam mečeva u MMA – mešovitim borilačkim veštinama i dva duela u K-1. U nedelju Srbi nisu imali mnogo sreće u ringu, u šest borbi ostvarene su samo dve pobede, zabeležili su ih Dušan Džakić i Aleksandar Radosavljević.

Uz kašnjenje od gotovo 40 minuta počeo je program koji su otvorili Aleksić i Petje u K-1. U prosečnom meču slavio je Petje 3:0.

Usledila su tri vezana poraza srpskih boraca. Najpre je Dragan Gagi Tešanović radio protiv odličnog Bugarina Savova. I dok se Gagi trudio da borba što duže bude u stend apu, Savov je svaku priliku koristio da je prebaci u parter. U drugoj rundi u parteru primorao je Tešanovića na predaju. Josif Al Said je ostavio ubedljivo najbolji utisak od svih poraženih. U duel protiv iskusnog Ivice Truščeka iz Hrvatske ušao je hrabro, bez respekta, radio dobro skoro dve runde iako je već početkom meča zaradio posekotinu ispod levog oka koja je obilno krvarila. Krajem prve runde je čak uspeo da preuzme inicijativu, ali je u drugoj rundi iskustvo Truščeka presudilo.Dalibor Vidović je bio, gotovo statista u meču protiv Slovenca Borovca. Vrlo brzo borba se preselila u parter a tu Vidović nije imao nikakve šanse. Do sredine prve runde već je kapitulirao.

Povezana vest:  KARATE, NA BANJICI ODRŽAN TRADICIONALNI TURNIR „DECA EVROPE 2010.“, Podmladak se predstavio

Prvu pobedu za Srbiju je ostvario Dušan Džakić. U meču protiv Turčina Balabana radio je poprilično pametno. Forsirao je „stend ap“ borbu gde je bio dominantniji, ali je i u parteru uspevao da pruži dobar otpor i vešto se izvuče iz nezgodnih i potencijalno opasnih situacija. Meč je trajao predviđene tri runde, a sudije su bile jednoglasne.

Povezana vest:  TEKVONDO, Kadetkinja Atlagić osvojila srebrnu medalju na SP

U borbi po K-1 pravilima kategorije preko 91kg snage su odmerili Hrvat Goran Jurković i Crnogorac Goran Radonjić. U tri runde je viđena dobra borba. Radonjić je dobro počeo, ali vrlo brzo je krenuo sa svojim stilom guranja, grljenja… Utisak je da je Jurković tokom većeg dela meča zadao manje udaraca, ali je zato, gotovo svaki, bio poen. U samom finišu meča je furiozno krenuo, fantastičnom serijom „Punio“ Radonjića i pitanje je kako bi se Crnogorac izvukao iz te situacije da se nije oglasio gong. Na kraju 3:0 pobeda Jurkovića.

Dobar utisak ostavio je Hrvat Ahmić koji je bez imalo respekta ušao u rat sa Kranotakesom. Imao je nekoliko sjajnih udaraca, da bi an kraju polugom na ruku primorao Nemca na predaju. Brazilac Gonkavles je takođe polugom sredinom prve runde porazio Austrijanca Tureka.

Povezana vest:  Pobeda Nine Radovanović na startu bokserskog turnira na OI

Program je zatvorio Aleksandar Rođa Radosavljević koji je zabeležio ekspresni trijumf. U duelu u kome je razlika u kvalitetu bila na njegovoj strani za samo 14 sekundi, u kojima je zadao veliki broj udaraca u glavu rivala, primorao je Holanđanina Antonia Autimia na predaju.

Rezultati MMA, do 77kg: Džakić (Srbija) –Balaban (Turska) 2:0, Al Said (Srbija) –Trušček (Hrvatska) 0:2 (KO 2. runda). Do 84kg: Tešanović (Srbija) –Savov (Bugarska) 0:2 (KO 2. runda), Bratovac (Slovenija) –Vidović (Srbija) 2:0 (KO 1. runda). Do 93kg: Radosavljević (Srbija) –Autimio (Holandija) (KO 1. runda). +93 kg: Gonkavles (Brazil) –Turek (Austrija) 2:0 (KO 1. runda), Ahmić (Hrvatska) –Kranotakes (Nemačka) 2:0 (KO 1. runda).

K-1 do 70kg: Aleksić (Srbija) –Petje (Slovenija) 0:3. +91 kg: Jurković (Hrvatska) –Radonjić (Crna Gora) 3:0.

PHOTO: ataimages.rs

pionir_gagi