tamara_filipovic

KARATE

EP CIRIH

Ženski tim u borbama osvojio bronzanu medalju

 

Četvrta medalja osvojena je na 46. Evropskom prvenstvu u karateu u Cirihu. Ženski tim u borbama u sastavu Tamara Filipović, Sanja Cvrkota, Ivana Čomagić i Branka Aranđelović se okitio bronzanu medalju.

Tako je ponovljen rezultat od prošle godine kada su srpske karatistkinje bile treće na EP u Atini. Ovo je druga medalja za Filipovićevu u Cirihu, jer je bila treća u kategoriji +68 kg.

U prvom kolu su Srpkinje savladale Austriju 2:0, a potom i Finsku istim rezultatom. U trećem kolu je posle velike borbe savladana Bosna i Hercegovina 1:0. Finale je bilo nadohvat ruke, ali je Francuska pobedila u polufinalu 1:0 i to posle ekstra meča. Ništa manje uzbudljivo nije bilo u meču za bronzanu medalju, samo je rezultat bio drugačiji. Srbija je savladala Italiju 1:0 i popela se na pobedničko postolje.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović u polufinalu Svetskog prvenstva

Malo je nedostajalo da se i muška ekipa okiti medaljom. Svetski prvaci iz Beograda od prošle godine su u prvom kolu savladali Englesku 3:0, a potom i Španiju 3:1. U polufinalu je Srbija izgubila od Grčke 3:2. Isti rival je bio bolji i prošle godine u prvom kolu u Atini. Sada su Grci poveli 2:0, ali je Srbija izjednačila. Ipak, poslednji meč su dobili Grci i plasirali se u finale. U meču za bronzu su orlovi poveli protiv Hrvatske 1:0, ali su izgubili naredne tri borbe i ostali bez postolja. Odličan je juče bio Slobodan Bitević, koji je u Cirihu osvojio zlato do 84 kg, a prošle godine je bio dvostruki svetski prvak. Nažalost, selektor Goran Šćepanović nije mogao da računa na dvostrukog osvajača zlatne medalje iz Beograda Dejana Umičevića, koji je u Švajcarsku došao povređen i nije uspeo da se oporavi.

Povezana vest:  U Pinkiju za 60. trofej „Beogradskog pobednika“

Srbija je ponovo bila uspešna na velikim takmičenjima. Osim nabrojanih medalja, Dejan Pajkić je bio bronzani u katama. Isto odličje je osvojio prošle godine.