Karate

DRUGI DAN EVROPSKOG ŠAMPIONATA U IZMIRU

Srebrni Relja Mijanović

 

vicesampion evrope i selektor djordjevicU Izmiru je nastavljeno Evropsko prvenstvo za kadete i juniore. Na programu su bili dueli u juniorskoj konkurenciji u katama i borbama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

I danas su u srpskoj ekspediciji imali razloga za slavlje. Niska medalja, započeta juče kada su osvojena četiri odličja, nastvaljena je i danas. Kataš Relja Mijanović je stigao do srebrnog odličja.

RELJA MIJANOVIĆ (KATE)

U 1. kolu je bio slobodan, a onda su usledile pobede protiv Šveđanina (5:0), Turčina (3:2), i u polufinalu protiv Italijana (3:2). U finalu radio je protiv Belgijanca od koga je izgubio rezultatom 4:1 i osvojio  srebrnu medalju.

MILOŠ CICOVIĆ (-76kg)

Zabeležio je dve pobede na startu takmičenja. Austrijanca je savladao 4:0, Španca 2:1. U 3. kolu izgubio je od Makedonca 3:0. Takmičar iz Makedonije plasirao se u finale i našem borcu omogućio repasaž. U prvom repasažnom meču Cicović je minimalnim rezultatom 1:0 pobedio Gruzijca, a u borbi za bronzanu medalju poražen je od Francuza 2:0. Takmičenje je završio na 5. mestu.

Povezana vest:  KARATE, KUP SRBIJE ZA KADETE, JUNIORE I SENIORE, Mladenovac na vrhu

DEJAN ZIROJEVIĆ (-55kg)

U 1. kolu pobedio je Ukrajinca 3:1, potom istim rezultatom i  Švajcarca. U trećem meču izgubio je 3:0 od Rusa koji se plasirao u finale. U prvom repasažnom meču poražen je od takmičara iz Grčke rezultatom 4:0 i plasirao se na 7. mesto.

ILANA JAKŠIĆ (KATE)

Poražena na startu takmičenja. Slovakinja je slavila 5:0.

STEFAN JOKSIĆ (-61kg)

Na startu je pobedio Hrvata sa maksimalnih 5:0. U drugom kolu posle nerešenog rezultata (3:3) u produžetku je izgubio 2:1 od takmičara iz Španije i tako završio učešće na EP.

Povezana vest:  Milica Mandić: U privatnom životu ne udaram u glavu

NENAD KELEBIĆ (-68kg)

U 1. kolu na sudijsko preglašavanje 4:0 bio je bolji od Austrijanca. Regularni deo je završen 0:0. U 2. kolu pobedio je takmičara iz Rumunije sa 3:0, a zatim izgubio od Slovaka 6:0 i time završio takmičenje.

JELENA TUFEGDŽIĆ (-48kg)

U 1. kolu izgubila je od Španjolke 2:1. Takmičarka iz Španije se plasirala u finale i tako našoj reprezentativki omogućila repasaž. U prvom meču Tufegdžićeva je posle nerešenog rezultata (1:1) i produžetaka (1:1) na sudijsko izjašnjavanje izgubila 3:1 od Nemice.

MARIJA STEVANOVIĆ (-53kg)

U 1. kolu rezultatom 2:0 poražena je od takmičarke iz Crne Gore.

Povezana vest:  TEKVONDO, TKD Galeb na Božić putuju na 1. Evropski klupski šampionat

ISIDORA ĆIRKOVIĆ (-59kg)

U 1. kolu debitantkinja Isidora radila je protiv veoma kvalitetne takmičarke iz Francuske od koje je izgubila rezultatom 5:0. U repasažnom meču poražena je od takmičarke iz Belgije 1:0.

LENA LUKOVIĆ (+59kg)

U 1. kolu poražena je od Finkinje posle produžetaka sudijskim izjašnjavanjem 3:1. U regularnom delu meča bilo je 1:1, a u produžecima 0:0.

STEFAN LAPADAT (+76)

Debitant na međunarodnoj sceni, u 1. kolu poražen je od Belgijanca 6:2 čime je završio takmičenje.

Šampionat se završava sutra. Na programu su ekipna nadmetanja u borbama u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Sutra će biti održan i Evropski kup za mlađe seniore do 21 godine. Na programu su pojedinčna takmičenja u borbama.