branislav_kuruca_1

TEKVONDO, MAĐARSKA OPEN

Zlatni Miloš Petković

 

U Budimpešti je održan međunarodni turnir „4.Mađarska Open“ na kome su u konkurenciji 300 takmičara iz 17 zemalja nastupili i predstavnici Beogradskog tekvondo saveza. Turnir je jedan sa liste „A“ klase međunarodnih takmičenja pod pokroviteljstvom Evropske tekvondo unije sa koga se ostvareni rezultati boduju za rang listu najboljih evropskih tekvondo sportista.

Povezana vest:  Vladimir Mirončikov na visini zadatka, pao Turčin

-Naš savez tradicionalno nastupa na ovom turniru od njegovog početka. Ovog puta smo pomogli nastup naša dva najbolja takmičara koji su istovremeno i nacionalni reprezentativci – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Tekvondo saveza Beograda.

Miloš Petković je u konkurenciji 28 juniora osvojio prvo mesto i ovim rezultatom potvrdio svoj kvalitet kao i titulu državnog šampiona.

Povezana vest:  Dragan Jović izabran za najboljeg trenera godine u izboru Svetske tekvondo federacije

-Miloševo zlato je jedino osvojeno prvo mesto od strane Srpskih takmičara koji su nastupili u Budimpešti.  Pred njim je još uvek veliki rad i velika iskušenja i nadamo se da će i nacionalni savez pomoći u njegovom razvoju kako bi zajednički došli do željenog cilja, medalje sa evropskog ili svetskog šampionata. Branislav Kuruca je u konkurenciji seniora 2  zauzeo treće mesto dok se zlatnom medaljom okitio predstavnik Danske. Branislav je naš najiskusniji takmičar sa velikim iskustvom i svi iskreno verujemo i očekujemo medalju sa zvaničnog prvenstva – veli Rakić.

Povezana vest:  Srpski OSA trio iz vulkanskog grotla cilja nove medalje