nikola_zigic_pozdrav

Nikola Žigić: Nema povlačenja

 

Napadač Orlova i Birmingema Nikola Žigić kaže da nema nameru da poput Dejana Stankovića i Nemanje Vidića završi reprezentativnu karijeru. Žigić, kao jedan od najiskusnijih igrača koji je sa selekcijom Srbije učestvovao na dva svetska prvenstva (Nemačka 2006. i Južna Afrika 2010) tvrdi da nema nameru da se oprosti od reprezentativnog dresa i da će dok god ga zdravlje služi biti na usluzi selektoru.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Sutra žreb za osminu finala Kupa Srbije

– Nema povlačenja! Nikada nisam ni razmišljao o tome, a kamoli da sam negde to izgovorio. Ko god bude bio selektor, rado ću se odazvati na njegov poziv. Dok me zdravlje služi potrudiću se da pružam maksimum za nacionalni tim, jer je to za mene uvek bilo nešto posebno. Naravno sve će zavisiti od toga da li će selektor, Petrović ili neki drugi, mene imati u viziji. U suprotnom nema ljutnje – rekao je Nikola Žigić.

Povezana vest:  Barselona sigurna protiv Eibara

Poraz od Slovenije boli, ali još više i propuštanje još jednog Prvenstva Evrope, trećeg po redu.

– Mi smo u ovim kvalifikacijama dali maksimum. Svi počev od ljudi u Fudbalskom savezu Savezu, stručnog štaba i igrača su želeli da odemo na završni turniru, ali eto, neke stvari se nisu poklopile. Šta da se radi, život ide dalje.

Povezana vest:  Kompanija Aksel Špringer želi da kupi Legiju

Sledeće kvalifikacije su plasma Srbije na Prvenstvo sveta 2014. u Brazilu.

– Moramo iz svega ovoga da izvučemo pouke i zbijemo redove i u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo uđemo bez pritiska, koji nas je pratio tokom ovih kvalifikacija. Imali smo sve u našim rukama, ali ponekada je i sreća potrebna da bi se došlo do cilja. A mi je u ovim kvalifikacijama nismo imali – istakao je Žigić.