obrenovac_2011

TEKVONDO

PRVENSTVO BEOGRADA

Takmičenjem u Obrenovcu završena 2011

 

U sali OŠ.Posavski partizani u Obrenovcu u Nedelju 11.Decembra održano je Prvenstvo Beograda za sve starosne selekcije u disciplinama borbe, forme i kik. Tehnički Organizator prvenstva bio je Tekvondo klub „GRMEČ“ iz Obrenovca a kao i uvek zahvaljujemo se na pomoći i Gradskom sekretarijatu za sport I omladinu.

-Ovo je bila poslednja akcija iz našeg osnovnog programa rada saveza za 2011.godinu. Jako smo zadovoljni održanim prvenstvom obzirom da je nastupio veći broj klubova i takmičara nego prethodne godine. Na Prvenstvu su nastupili takmičari iz 18 klubova članica Beogradskog tekvondo saveza. Ove godine organizovali smo i takmičenje u borbama ali samo u određenim težinskim kategorijama i u takozvanoj „B“ klasi, odnosno u klasi takmičara gde nije dozvoljeno izvođenje visokih nožnih tehnika u predelu glave. Nastupili su takmičari iz 13 klubova u ovoj discipline – rekao ej Ljubiša Rakić.

Povezana vest:  Memićeva ubedljiva pobeda na startu EP u Beogradu

U disciplini borbi prvo mesto su zauzeli takmičari SK. LOLA, dok su na drugom mestu bili takmičari tekvondo kluba „TAURUNUM“ iz Zemuna a na treće mesto su se plasirali takmičari tekvondo kluba „KWON“ iz Batajnice.

U sveukupnom plasmanu borbi, formi i kik discipline prvo mesto je zauzela ekipa SK „LOLA“, drugo mesto je pripalo takmičarima tekvondo kluba „MAGNUS Tim“ dok su se na treće mesto plasirali takmičari tekvondo kluba „PARTIZAN“. Isti poredak klubova je i u ekipnom plasmanu za tehnički deo prvenstva odnosno u disciplinama formi i KIK.

Povezana vest:  Sanja i Dragana donele prve medalje za Srbiju na EP u Jerevanu

-Imali smo čast i zadovoljstvo da je takmičenju prisustvovao i Jovan DEDIĆ jedan od osnivača tekvondoa u Srbiji koji je inače jedini Srbin član Tekvondo Kuće Slavnih od koje je nagrađen za razvoj i popularizaciju tekvondo sporta. Ovim putem se zahvaljujemo Televiziji „MAG“ iz Obrenovca koji su ispratili organizaciju prvenstva i time pomogli popularizaciju tekvondo sporta u Obrenovcu, kao is vim sudijama Beogradskog tekvondo saveza kao ii z drugih mesta koji su nam pomogli u organizaciji takmičenja.

Povezana vest:  Fedor Jemeljanenko gost humanitarnog MMA turnira u Pančevu

Pred nama je održavanje sednice Skupštine saveza, usaglašavanje administracije sa novim Zakonom o sportu a onda nastavljamo sa zimskim pripremama i novim takmičenjima u sledećoj godini.