gagi i Mateo MinocioIMG_8143

MMA

TESLA FAJTING ČEMPIONŠIP 2

Sve je spremno za spektak!

 

U Hali sportova u Novom Beogradu u subotu uveče od 19 časova održaće se veče mešovitih borilačkih veština (MMA) pod nazivom ,,Tesla fajting čempionšip 2”. Planirano je da se održi 10 mečeva, a u borbi večeri, u poluteškoj kategoriji (do 93 kg) sastaće se Dragan GagiTešanović (7-2) i Italijan Mateo Minocio (14-13).

Minocio je jedan od iskusnijih evropskih MMA boraca, koji je bio i šampion sveta u tajlandskom boksu. Italijan je poznat po izuzetno agresivnom stilu borbe, a najbolje se snalazi sa udaračkim tehnikama. Sa druge strane, Tešanović je, kao odličan udarač i borac koji se jako dobro snalazi i u klinču ali i parteru, i zato slovi za blagog favorita.

Povezana vest:  Beograd domaćin EP u tradicionalnom karateu

Na zvaničnom merenju održanom u petak u Tržnom centru ,,Delta siti” objavljeno je da je selektor i takmičar neolimpijskih rvačkih disciplina Aleksandar Rajačić (4-0) otkazao učešće zbog povrede, pa je Hrvat Ivica Džebić (5-2) u poslednjem trenutku ostao bez protivnika. Jedan od najpoznatijih domaćih boraca Dušan Džakić(11-7), ponudio je da zameni povređenog Rajačića, što je Džebić prihvatio. Taj meč će se održati u dogovorenoj težini do 80 kilograma.

Povezana vest:  WWG MMA CHELANGE, Džakić nemilosrdan na Banjici

Pobednik turnira ,,Put ka vatrenom ringu” Bojan Veličković(5-0) sastaće se sa Hrvatom Markom Lukačićem (4-0). Veličković, kao aktuelni šampion sveta u amaterskom MMA (kombat grepling, minulo SP održano u Beogradu), u sjajnoj formi čeka gosta iz Hrvatske, koji neće imati nimalo lak zadatak da prekine pobednički niz domaćeg borca.

Ulaznice za ,,Tesla fajting čempionšip” se mogu kupiti u Tržnom centru „Ušće” i bilet servisu po ceni od 500 dinara za tribine i 700 dinara za parter.

PROGRAM BORBI

Povezana vest:  IO 2016, Solidan žreb za Frisa i Nemeša

Meč večeri u poluteškoj kategoriji (do 93 kg): Dragan Tešanović (7-2) – Mateo Minocio (Italija, 14-13).

Uvodne borbe: Bojan Veličković (5-0) – Marko Lukačić (Hrvatska, 4-0), Sanja Sučević (1-1) – Danijela Peričić (Hrvatska, debitant), Dragutin Milošević (9-1) – Matijaš Barić (Hrvatska, 6-4), Josif AlSaid (4-2) – Ivan Smolčić (Hrvatska, 1-1), Slobodan Maksimović (3-1) – Marko Ignjatović(1-1-1), Dušan Džakić (11-7) – Ivica Džebić (Hrvatska,5-2), Vaso Bakočević (7-1-1) – Aleksandar Vicković(1-4), Aleksandar Milićević (debitant) – Marko Burusić (1-0), Nemanja Uverić (3-2) – Slobodan Janković (3-2).