mandic-gajic2

TEKVONDO

EP MANČESTER

16 Orlova se sprema za Šampionat Starog kontinenta

 

U Vršcu su ovog vikenda održane poslednje pripreme pred odlazak tekvondo reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo u Mančesteru. Na šampionatu Starog kontinenta boriće se 16 Orlova, među kojima su i Milica Mandić, Dragana Gladović i Damir Fejzić, takmičari koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Londonu ovog leta.

-Za olimpijce ovo Evropsko prvenstvo ima poseban značaj, jer se osvajanjem medalje dobijaju bodovi koji će značiti za žreb – naglasio je prvi čovek struke Dragan Jović. – Dobro odrađene pripreme daju nam pravo da se nadamo odličnim rezultatima.

Povezana vest:  OI 2016, Damjanović: Viktor je mogao više da pruži

Milica Mandić je drugi nosilac u kategoriji, a Miloš Gladović četvrti.

– Damir Fejzić je sanirao povredu i podiže formu, a Dragana Gladović je u završnoj fazi priprema. Naravno, očekujemo dobar rezultat i od Vanje Babića, koji je već osvajao medalje na velikim takmičenjima. U odličnoj formi su i svi ostali reprezentativci.

U Mančesteru će se boriti:

ŽENE: -46 kg: Ljiljana Fondur, -49 kg: Ivana Ćujić, -53 kg: Katarina Šonjić, -57 kg: Dragana Gladović, -62 kg: Marija Todosijević, -67 kg: Dajana Perišić, -73 kg: Milica Mandić, preko 73 kg: Violeta Babić.

Povezana vest:  RVANJE, Dominacija Crno belih pionira

MUŠKARCI: -54 kg: Miloš Gladović, -58 kg: Miloš Rabasović, -63 kg: Nikola Vučković, -68 kg: Damir Fejzić, -74 kg: Ivan Karajlović, -80 kg: Stojan Rabijac, -87 kg: Đorđe Marčetić, preko 87 kg: Vanja Babić.

Vođa tima je Dragan Jović, a tim menadžer Dejan Pavlović. Sa ekipom će biti i treneri: Boris Gorjup, Marin Dujić, Predrag Kovačić i Goran Petrović.

Povezana vest:  KARATE, U TURSKOM GRADU IZMIRU POČELO 38. PRVENSTVO EVROPE ZA KADETE I JUNIORE, Kvartet uzeo medalje