dejan_franjkovic_rad_spa

KVALIFIKACIJR ZA OI U SOFIJI

Franjković i Pavlović izgubili

 

Posle poraya Aleksandra Maksimovića i Petra Baloa, prvog dana takmičenja na kvalifikacionom turniru u Sofiji za Olimpijske igre u Londonu Dejan Franjković i Nemanja Pavlović nisu ostvarili očekivani rezultat.

U kategoriji do 96 kilograma Dejan Franjković, koji je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je poražen od Ukrajinca Dimitrija Timčenka. Prva runda je završena 1:1, ali je Ukrajinac poslednji došao do boda, pa je pobeda pripala njemu. U drugoj rundi je Franjković rešio posao sa 2:0, ali je izgubio u odlučujućem, trećem periodu.

Povezana vest:  Jonemicu najbolji do 66 kilograma

Teškaš Nemanja Pavlović, kome je ovo bilo prvo seniorsko takmičenje, otišao je u Sofiju, pre svega, kako bi sticao iskustvo. Novosađanin je zaustavljen u prvom kolu, od Litvanca Marijusa Grigelisa, ali ne bez borbe. Prva runda je završena rezultatim 3:3, a druga 2:0 za Litvanca.

Orlovi će za imati šansu sledeće nedelje, u Pekingu, a stručni štab će sutra doneti doluku ko će od srpskih reprezentativaca putovati u Kinu, odakle će vizu da izbore trojica rvača iz svake kategorije.

Povezana vest:  POSLE GLASANJA U BUENOS AJRESU, Nenad Lalović: Modernizacija rvanja neće prestati