jovic_i_mandic 

TEKVONDO
Milica Mandić za katedrom u Skoplju
 
Na poziv Olimpijskog komiteta Makedonije i Tekvondo saveza Makedonije, Dragan Jović, Milica Mandić, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu u kategoriji + 67 kilograma, Ninoslav Babić i Nebojša Šakić, zajedno sa Vladanom Cvetkovićem, međunarodnim sudijom, podeliće sa trenerima i sportistima iskustvo i znanje  na seminaru  u Skoplju narednog vikenda.
– Održaćemo trenerski, sudijski i takmičarski seminar u trajanju od tri dana. Vladimir Cvetković će voditi sudijski seminar, trenerski ću voditi ja, a u okviru takmičarskog dela ću držati treninge na kojima će učestvovati naši reprezentativci, osvajači brojnih medalja na čelu sa “zlatnom” iz Lodona Milicom Mandić – rekao je Dragan Jović, njen trener i direktor TK “Galeb”. – Makedoniji, gde je tekvondo veoma popularan ali njihovim takmičarima i trenrima, da bi napredovali i usavršavali se, su neohodni ovakvi seminari. Klub “Galeb” ima stručne i takmičarske potencijale da im pomogne. Sličan seminar planiramo i idućeg proleća.
Cilj je da sportskim prijateljima u Makedoniji, sa kojima postoji odlična saradnja, predavači iz Beograda pokažu novitete  u sportskoj borbi, kako se koristi elektronski oklopi, da se, posebno na trenerskom seminaru, obradi rad sa decom i na koji način bi trebalo da se vode treninzi sa predškolskim i školskim uzrastom i kako se pravi periodizacija za seniore.
Makedonski reprezentativci će tri dana trenirati sa srpskim takmičarima, a sama činjenica da im u goste dolazi olimpijska šampionka predstavlja veliku motiv i posebno zadovoljstvo. Ceo seminar će prenositi nacionalna TV a pratiće ga i predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svetske tekvondo Federacija (VTF).
Povezana vest:  JUDO, Međunarodni turnir "Vladan Petrović" sutra u Šumicama