dzakic_mma_banjica_1

MMA I K1 SPEKTAKL U HALI SPORTOVA

Džakić siguran, Rovčanin pobedio, Beli se povredio

 

Pred nešto više od 500 ljubitelja borilačkih sportova održan je „Balkan Fighter Show“ u organizaciji „Supreme Fightin Championshipa“. Iako se na ringu nije pojavio Nenad Pagonis koji je najavljivao nastup publika je imala prilike da vidi solidne mečeve u Hali sportova u Novom Beogradu.

Na programu su bile po tri borbe u disciplinama MMA i K-1, kao i jedan meč u profi boksu. Najveće ovacije publike izazvao je Zemunac Dušan Džakić (14-7) koji je još jedanput pokazao zešto je najbolji srpski borac. Ovoga puta je Džakić pobedio Hrvata Ivicu Jakopića nokautom u prvoj rundi. Nakon silovitog overhenda Jakopića, Džakić je borbu preveo u parter. Posle serije snažnih udaraca, na koje Jakopić nije imao odgovor, sudija Dragan Bakula prekinuo je meč, pa je Džakić zabeležio šesti trijumf u nizu.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović bronzana na Svetskom prvenstvu u Rusiji

– Videli ste zašto me neki vole, neki mrze, ali niko prema meni nije ravnodušan – rekao je Džakić nakon borbe. – Hvala svima što ste došli da nas podržite.

Nakon ubedljive pobede, Džakić je rukavice i šorc bacio u publiku, što je izazvalo buran aplauz prisutnih. Novinarima je otkrio da će u ring ponovo izaći za samo nekoliko nedelja, a ime narednog protivnika će objaviti uskoro.

Povezana vest:  ODRŽAN TESLA FAJTING ČEMPIONŠIP 2, Pobeda Gagija Tešanovića!

Dragutin Milošević Beli imao je peh jer ga je Doličanin nezgodno udario i razvalio vilicu. Tako je Beli završio u bolnici.

U K1 disciplini Dragan Jovanović je odlukom sudija izgubio od Hrvata Milanovića dok je srpski reprezentativac Stevan Živković, takođe odlukom sudija, bio bolji od Stupala.

U jedinoj borbi večeri profi boksu mladi srpski kruzeraš Miljan Rovčanin je slavio, na poene, u duelu sa Hrvatom Behurovićem. Ovo je Rovčaninu šesta pobeda ali mu je ovo, prema rečima prisutnih bio jedan od lošijih mečeva u dosadašnjoj karijeri. Naime, Behurović je bokser ispod proseka a Rovčanin je da sada imao protivnike za repsekt tako da je ovaj meč Miljan trebalo ranije da reši.

Povezana vest:  TEKVONDO, TEHNIČKO PRVENSTVO SRBIJE ZA 2011, Beogradskim klubovima primat

REZULTATI

MMA: Dušan Džakić (Srbija) – Ivica Jakopić (Hrvatska) 1:0 (TKO u 1), Bojan Veličković (Srbija) – Jiri Prohaska (Češka) 1:0 (TKO u 1), Alen Doličanin (Bosna i Hercegovina) – Dragutin Milošević (Srbija) 1:0 (KO u 3).

K-1: Toni Milanović (Hrvatska) – Dragan Jovanović (Srbija) 3:0 (odlukom sudija), Ante Majić (Hrvatska) – Đorđe Mladenović (Srbija) 1:0 (TKO u 1) ,Stevan Živković (Srbija) – Ivan Stupalo (Hrvatska) 3:0 (odlukom sudija).

Boks: Miljan Rovčanin (Srbija) – Elvir Behurović (Hrvatska) 3:0 (odlukom sudija).