Milica Mandic of Serbia
TEKVONDO
Milica Маndić osvojila zlato na 1. klupskom EP u Atini
 
Milica Mandić (do 73 kg) je osvojila zlatnu medalju na 1. Evropskom klupskom šampionatu u Atini, na kojem iz Srbije učestvuje jedino TK Galeb, najuspešniji tekvondo klub u zemlji.
Olimpijska šampionka je u borbi za zlato pobedila Turkinju Japrak Eris sa 8:6, dok je u polufinalu bila bolja od Zejnep Sonmez iz Turske sa ubedljivih 10:0.
Ovo je prvi turnir za Mandićevu od OI u Londonu, a u Atini je prvog dana bronzanu medalju osvojio Ninoslav Babić (do 63 kg).
Dragan Jović, najbolji trener u 2012, na tatami sutra izvodi još troje takmičara. Relja Prosenica (+ 87 kg), kao i Tijana (do 46 kg) i Zvezdana Bogdanović (do 49 kg) imaće priliku da se poslednjeg dana klupskog EP bore za medalje.
-Milica je prvi nosilac na turniru i bila je slobodna u prvom kolu. Ovo je odličan rezultat za nju i naš klub, sjajno samopouzdanje pred sam početak naporne sezone. Još troje takmičara će se boriti poslednjeg dana u jakoj konkurenciji, i daćemo sve od sebe za što bolji klupski plasman uprkos činjenici da u Atini učestvujemo sa šest takmičara od 16, koliko ima kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji – rekao je Dragan Jović.
Povezana vest:  Kik boks turnir "Arena Friday Fight Nights 3" 11. juna u Kovilovo resortu