TKD_GALEB

TEKVONDO

Tijana Bogdanović osvojila srebro u Atini

 

Članica beogradskog „Galeba“, Tijana Bogdanović osvojila je danas srebrnu medalju u kategoriji do 46 kilograma na Evropskom prvenstvu za klubove u Atini. Ova 14. godišnja takmičarka je u finalu izgubila od Turkinje Fatme Saridogan sa 6:3. Bogdanovićeva je na EP prvo pobedila Grkinju Despoinu Mikalidou sa 13:0, a zatim je savladala Rikij Jildrim iz Turske, evropsku seniorsku šampionku i bronzanu sa Svetskog prvenstva prošle godine, na zlatan bod posle izjednačenog rezultata (10:10).

Povezana vest:  Aličić kao brzi voz, nova pobeda za Srbiju  

To je treća medalja za „Galeb“ na EP u Atini, Milica Mandić osvojila je zlato, dok je Ninoslav Babić došao do bronze.

-Bilo je teško boriti se u seniorskoj konkurenciji, ali posle odličnih priprema u Brazilu i u mom klubu, uspela sam da pobedim nekoliko poznatih i vrlo uspešnih takmičarki. Tek sam na početku seniorske karijere i imam još mnogo da učim, ali na sreću, imam i od koga u tekvondo klubu Galeb. Milica i Nino su mi mnogo pomogli osvajanjem medalja – kazala je Bogdanovićeva.

Povezana vest:  KARATE, Mladi karatisti iz Smedereva na prvenstvu sveta u Italiji

Prvi trener TK Galeb Dragan Jović kazao je da su rezultati ovog kluba na takmičenju u Atini sjajni.

-Ovo je odličan rezultat s obzirom na to da smo došli u Atinu sa svega šest takmičara od 16 mogućih u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ostaje žal za propuštenim zlatom Tijane Bogdanović. Ipak, ovo je početak sezone, biće još lepih vesti iz našeg kluba – zaključio je Jović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Nadica Božanić zlatna na kadetskom EP