veselin_vukovic_srb_mak

SP ŠPANIJA 2013

Vuković: Probili smo led na pravi način

 

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je posle današnje pobede protiv Južne Koreje da je najvažnije što je ekipa osvojila bodove na startu Svetskog prvenstva i dodao da mu je drago što je grupa starijih igrača pokazala pravi karakter.

-Meni je u ovom trenutku najvažnije da smo probili led. Bila je primetna nervoza i u startnoj postavi i na klupi. Klinci, njih četiri, pet su bili skroz ‘pogubljeni’, ali to je saasvim normanlo. Pokušali smo na neki način da ih dignemo i da shvate da je to normalno za ovakvo takmičenje. Nadam se da smo i uspeli i da smo dobili pojedine igrače, a da će drugi da rastu. Grupa starijih je pokazala karakter, bili su vrlo roditeljski nastrojeni prema klincima – rekao je Vuković novinarima posle meča.

Povezana vest:  Andrea Lekić: Euforije ne sme da bude

Srbija je savladala Južnu Koreju sa 31:22, sutra ima slobodan dan, a u ponedeljak u drugom kolu igra protiv Belorusije.

-Idemo onako kako smo obećali, od utakmice do utakmice. U ponedeljak nas čeka Belorusija – teška utamica. Video sam da je bila dobra u pripemnim mečevima. Ne možemo iz ove utamice da izvučemo realnu snagu našeg tima, ali definitivno želimo mnogo i imamo ambicije – poručio je Vuković.

Povezana vest:  Pobede Partizana, Železničara i Metaloplastike

Kapite selekcije Srbije Momir Ilić ocenio je da je ekipa imala manjih problema samo na početku utakmice.

-Posle početne nervoze, dobro smo igrali u odbani, što je bio i cilj u ovoj utakmici. Stanić je sjajno branio uz našu pomoć. Na poluvreme smo otišli sa plus četiri. U drugom delu dogovorili smo se da igramo isto u fazi odbrane i sigurno u napadu. Kvalitet je ipak, na našoj strani, što je presudilo i mi smo pobedili – izjavio je Ilić.

Njegov saigrač Rajko Prodanović kazao je da je Srbija otvorila šampionat na način na koji je priželjkivala.

Povezana vest:  RK Novi Pazar se pojačao iskusnim igračima

-Znali smo da je prva utakmica najteža i zato smo ušli maksimalno skoncentrisani u duel sa Korejom. Pokazali smo od starta da želimo trijumf, što smo i ostvarili. Iz minuta u minut povecavali smo razliku i sada lakše čekamo mec sa Belorusijom – naveo je on.

Ivan Nikčević podsetio da je prva utakmica na velikom turniru najvažnija, zbog čega bodovi protiv Koreje dodatno dobijaju na značaju.

-Odigrali smo skoncentrisano u odbrani. Zadovoljni smo osvojenim prvim bodovima. Pritiska nije bilo. Znali smo šta nas čeka. Odigrali dobro u fazi odbrane, što je na kraju dalo i rezultat – zaključio je Nikčević