Pohvale za medalje

SJAJAN USPEH: Osvajači medalja u Maroku: Sanja Cvrkota, Adrijana Vićovac, Nikola Jovanović i Aleksandar Šestakov

Picture 007Povodom uspeha koji su reprezentativci Srbije ostvarili na dva takmičenja u Maroku: Svetskom kupu za seniore do 21 godine i Svetskom prvenstvu za kadete i juniore, čelnici Karate federacije Srbije su organizovali konferenciju za medije. Posle Rabata Srbija je bogatija za četiri medalje: zlatima Nikole Jovanovića i Adrijane Vićovac, srebrom Sanje Cvrkote i bronzom Aleksandra Šestakova.
Direktor Karate federacije Srbije Slavoljub Piper je istakao da su sportisti i selektori zaslužni za veliki uspeh nacionalnog tima i dodao:
– U Maroku je učestvovalo 1204 takmičara iz 84 zemlje. Reprezentativci Srbije su osvojili četiri odličja: dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu, što je našu zemlju u generalnom plasmanu smestilo na visoko 7. mesto. U toku Šampionata održan je i sastanak predstavnika predsednika Karate federacije Zorana Jerkovića i sekretara Dušice Kovačević sa prvim čovekom Svetske federacije VKF Antoniom Espionosom i generalnim sekretarom Džordžom Jeolimposom u vezi organizacije Svetskog prvenstva 2010. Naš savez je dobio pohvale za ono što je do sada uradio, a odlučeno je da će se od ovog šampionata takmičenja održavati u pet dana, prva tri su rezervisana za eliminacije, dok će se finala odrađivati poslednja dva dana. Prvenstvo planete će se održati u Areni od 22. do 31. oktobra – istakao je Slavoljub Piper.
Miodrag Zečević, u nacionalnom timu zadužen za devojke u borbama, je kao najvažniji detalj istakao kontinuitet rezultata koji naši takmičari imaju na međunarodnoj sceni:
– Medalje osvojene u Maroku su rezultat zajedničkog rada takmičara, stručnog štaba i Upravnog odbora. Naše devojke su osvojile dve medalje, Adrijana Vićovac zlato i Sanja Cvrkota srebro. Nisam od onih koji posle takmičenja imaju pritužbe na sudije, ali moram da istaknem da je Jelena Milivojčević drastično oštećena na startu Svetskog kupa i zaustavljena na pohodu ka odličju.
Goran Šćepanović, selektor mlađih seniora i juniora, je dodao:
– Pokazalo se da je sistem rada koji smo imali tokom priprema za ovo takmičenje onaj pravi. Obezbeđene su kvalitetne pripreme, potom i nekoliko izuzetno jakih kontrolnih mečeva koji su brusili formu i omogućili našim takmičarima da spremni stignu u Maroko. Moram da podsetim da od 2005. nema takmičenja sa koga mlađe kategorije nisu donele bar jednu medalju i taj kontinuitet je potvrda i jedinstva unutar reprezentacije. Najveći uspeh kod mlađih seniora i juniora ostvario je Nikola Jovanović osvajanjem zlatne medalje, a Vladimir Mitić je bio teško oštećen sudijskom odlukom i zaustavljen na putu ka medalji.
Simo Salapura, selektor kadeta, je istakao:
– Uspeh uvek bude kruna dobrog rada i dobre atmosfere u reprezentaciji. Mi smo u Maroku imali i jedno i drugo. Od kadeta bronzanu medalju je osvojio Aleksandar Šestakov koji je sjajno odradio četiri meča, a onda je u polufinalu zbog malog pada koncentracije izgubio borbu. Uveren sam da će na nekom narednom takmičenju izvući pouke i ostvariti bolje rezultate.
Picture 001Reč su potom uzeli i osvajači odličja. Nikola Jovanović, osvajač zlatne medalje član KK Mladenovac, kao najiskusniji se prvi obratio medijima:
– Zlatna medalja iz Maroka je najveći uspeh u mojoj dosadašnjoj karijeri, a došla je kao kruna napornog rada tokom priprema i šest teških mečeva koje sam odradio na Svetskom kupu. Verujem da je ovo dobra uvertira za seniorsku selekciju kojoj težim. Zahvalio bih se selektoru Goranu Šćepanoviću, kompletnom stručnom štabu i klupskom treneru Dragoslavu Stojkoviću. 
Zlatna Adrijana Vićovac, član KK Protos, je dodala:
– Zlatna medalja je veliki rezultat za mene i presrećna sam što sam u Maroku doprinela uspehu reprezentacije. Odličje je rezultat zajedničkog rada svih nas. Zahvalila bih se drugovima iz reprezentacije na podršci, klupskim trenerima i selektorima. 
Sanja Cvrkota iz KK Zadrugar u Maroku je osvojila srebrno odličje:
– Zadovoljna sam srebrnom medaljom, ali se isto tako nadam da ću na narednim takmičenjima biti još bolja. Zahvalila bih se klubu Zadrugar, treneru Miloš Eriću, mestu Lazarevo u kome se nalazi klub Zadrgar, Sportskom savezu Zrenjanina i Karate federaciji Vojvodine na podršci koju su dali.
Aleksandar Šestakov, član KK K-1, takmičenje u Maroku završio je sa bronzanom medaljom:
– Zadovoljan sam rezultatom u Maroku. Osvojio sam bronzu, pretrpeo jedan poraz, ali ću dati sve od sebe da u budućnosti budem bolji. Zahvalio bih se selektoru Salapuri, ali i trenerima Saši Stevanoviću i Slobodanu Ivanoviću jer je ova bronza zajednički uspeh.

Povezana vest:  Mančester domaćin Svetskog prvenstva u tekvondou 2019.