kjokusinkaji neutralna
KJOKUŠINKAJI
EP ZA JUNIORE
Nemanja Pantić vicešampion Evrope
 
Nemanja Pantić novi je vicešampion Evrope u kategoriji do 70 kilograma. Na sedmom evropskom prvenstvu u kjokušinkajiu održanom u poljskom gradu Katovice juniorska reprezentacija Srbije postigla je odličan rezultat.
Predsednik saveza Žarko Petković zadovoljan je rezultatom postignutim u Kyatovicama ali je naglasio da je moglo i bolje kao i da je Pantić mogao i do zlatnog odličja da ga povreda nije da nastupi u finalu.
-Novi vicešampion Evrope je Nemanja Pantić. U prvoj borbi je pobedio Rusa Mihajla Kuricina a u drugoj Ukrajinca Emila Kasumova. Zbog povrede u polufinalu nije mogao da nastupi u finalnom meču.
Uspešan debi na EP imala je Ivana Manić koja je u teškoj kategoriji u prvom meču pobedila Magdalenu Nedžu iz Poljske a u borbi za ulazak u polufinale izgubila je meč na kaznene poene od prvakinje Evrope Nurije Sančez iz Španije – rekao je Petković.
Predsednik je naglasio da je pomoć države bitna za rad kao i za rezultate.
-Imamo odličan partnerski odnos sa Ministarstvom omladine i sporta a uzvraćamo rezultatima na međunarodnoj sceni gde dostojno predstavljamo našu zemlju i donosimo medalje – rekao je Petković. 
Povezana vest:  Umro Ljuba Vračarević, tvorac realnog aikidoa