Partizan - Nexe 1

Blagojević: Ne odričemo se borbe za trofeje

Generalni direktor rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević rekao je danas da se njegova mlada ekipa ove sezone ne odriče borbe za domaće trofeje i da očekuje da će crno-beli za dve godine biti suvereni vladari u regionu. 
-Na kraju prošle seone 13 igrača smo pustili da napuste klub, a iz podmlatka smo regrutovali mlade igrače i očekujemo da za dve godine ponovo budemo suvereni vladari u regionu. Videćemo kojom brzinom će se razvijati, treba imati strpljenja i uložiti vreme i rad – rekao je Blagojević.
Blagojević je rekao da u klubu ne žele da opterete mlade igrače velikim očekivanjima. 
-Ne očekujem od njih nešto spektakularno, bilo bi glupo da ih opteretimo, da ove sezone moraju da budu šampioni regionalne lige. Ali, ne odričemo se borbe za trofeje u Srbiji – dodao je on. 
Blagojević je rekao da se rad kluba temelji na radu sa mladim igračima i da Partizan ima tri takmičarska pogona u kome trenira preko 1.000 mladih rukometaša. On je dodao da bi decu trebalo skloniti od kompjutera i „isterati“ na igrališta, kako bi se bavili sportom. 
Generalni direktor crno-belih istakao je da su od igrača iz prvog tima svi osim jednog ponikli u Partizanu, zbog čega su svi u klubu ponosni. 
-Prvi tim Partizana je ozbiljan projekat. Sve u sportu se meri olimpijskim ciklusima, ne može se meriti mesecima. U poslednje četiri godine od 12 mogućih osvojili smo devet trofeja. Uspešna i izuzetno talentovana generacija je završila svoj ciklus i svesni smo da ne možemo da zadržimo igrače. Ne možemo da im damo novac, ali možemo dobar trening, da postanu vrhunski igrači i kada prevaziđu sredinu, da odu dalje – rekao je on. 
Rukometaši Partizana se ove sezone takmiče u regionalnoj ligi, u kojoj zauzimaju poslednje mesto sa jednom pobedom. Crno-beli imaju najmlađi tim u tom takmičenju, sa prosekom od 21 godine i osam meseci. 
-U regionalnoj ligi takmičimo se sa ekipama koje su znatno jače i imaju neuporedivo veći budžet i iskusne igrače, strance. Veliki broj utakmica smo izgubili u završnici, ne zbog neznanja ili nediscipline, već zbog manjka snage i iskustva. To nas raduje, mislim da smo na dobrom putu – rekao je on. 
Partizan će se takmičenju u domaćem prvenstvu priključiti u plej-ofu, a Blagojević je rekao da je cilj kluba plasman među prve dve ekipe, kako bi i sledeće sezone crno-beli igrali u regionalnoj ligi. 
-Trener (Aleksandar Brković) i ja smo zadovoljni. Očekujemo da do marta, aprila, kada se priključimo domaćem takmičenju, naši klinci sazru i da probamo da osvojimo neki trofej. Cilj je da budemo među prve dve ekipe, kako bismo i sledeće godine mogli da učestvujemo u regionalnoj ligi – rekao je on. 
Blagojević je rekao da je zbog teške ekonomske situacije srpski sport u krizi, ali da nije sve u novcu. 
-Kada bismo bili u situaciji da dve, tri sezone zadržimo ekipu u istom sastavu, možda bismo mogli da budemo konkurentni u Ligi šampiona. Ne bismo mogli da budemo polufinalisti ili finalisti, treba biti realan, ali uz sreću na žrebu, mogli bismo da budemo konkurentni – rekao je on. 
-Imamo moralnu obavezu prema igračima, koji kod nas igraju za smešan novac, ili čak bez novca. Ne možemo od njih da tražimo da igraju kod nas bezgranično dugo. Red je da im se odužimo i omogućimo im da odu iz kluba i zarade novac. Oni će se posle vratiti u Partizan, da daju savete i zamene nas u klubu. To je ciklus, a mi se trudimo da im od našeg kluba napravimo kuću – dodao je Blagojević. 

Povezana vest:  Osvajači medalja na rukometnim prvenstvima Evrope