K800_DSCF1265Borovčanin na stadionu Šalkea!

 

Nenad Borovčanin boksovaće sledeći meč na stadionu fudbalskog kluba Šalke u Gelsenkirhenu 29. maja u preborbi meča za svetsku titulu između Vitalije Klička i Alberta Sozonskog. Naš bokser boksovaće meč predviđen da traje šest rundi za nove bodove na svetskoj rang listi, a ime protivnika biće poznato u naredne dve sedmice. Stadion prima 61.000 gledalaca i očekuje se da bude ispunjen do poslednjeh mesta, kao i kada je mlađi Kličko odbranio titulu protiv Ruslana Čagajeva prošle godine na istom stadionu. Ekskluzivno  pravo  televizijskog prenosa imaće nemčki RTL, a signal je otkupilio 109 televizija iz celog sveta, pa će kraj malih ekrana ovaj spektakl posmatrati  višemilionski auditorijum u celom svetu. Promoter ovog spektakla je Tom Loefil iz KMG-a (Kličko Menadžment Grupa)  najavljuje najveći spektakl koji je do sada organizovan u Nemačkoj,najsavremeniju rasvetu i scenske efekte,goste iz holivuda i samo dve predborbe,jer su istraživanaj pokazala da koncentracija publike popušta posle treće borbe!

Povezana vest:  U Somboru završen 11. Kup nacija za bokserke, Nina Radovanović hita ka vrhu sveta

Kličko i Borovčanin se pripremaju u Kicbilu gde ih trenira Fric Zdunek,a od sledeće sedmice im stižu sparing partneri iz Nemačke i Amerike.

-Sledeći meč je od izuzetnog značaja za mene ,jer posle tog meča definitivno boksujem meč za neku od titula u WBO verziji i to u Banja Luci. Stadion Šalkea oboriće sve rekorde gledanosti kad je boks u pitanju što će me dodatno motivisati da pobedim.Činjenica da su u programu samo dve uvodne i jedna glavna borba i da sam ja u tom programu mi je veliko priznanje od braće Kličko ali i obaveza da svoj kvalitet i njihovo poverenje opravdam pobedom.U Kicbilu me čekaju naporne tri sedmice treninga, ali sam svestan da bez velikog odricanja i paklenih treninga nema vrhunskog rezultata. Potrudiću se da vreme koje provedem sa Fricom i Kličkom iskoristim na najbolji način ,a isustvo koje ponesem odavde prenesem domaćim trenerima i bokserima! – rekao je Nenad Borovčanin

Povezana vest:  Balkanski šampionat u boksu posle skoro 30 godina

Borovčanin je počeo saradnju sa Fricom Zdunekom posredstvom našeg privrednika Aleksandra Petrovića koji poslednjih 30 godina živi i radi u Nemačkoj i spada u sam krem nemačkog društva.Zdunek je jedan od najboljih bokserskih trenera svih vremena koji je usvojoj trenerskoj karijeri do titule šampiona sveta doveo čak 13 boksera.Nadamo se da će Nenad Borovčanin sa njim doći bar do evropskog trona i vratiti srpskom boksu stari sjaj!

Povezana vest:  Održan seminar za sudije u organizaciji BSS