raymondNOVI MEČ 29. MAJA

Borovčanin vs Očijeng!

 

Nenad Borovčanin (25-0-0 (18KO)) boriće se protiv Rajmonda Očijenga iz Kenije, na stadionu Šalkea 29. maja 2010. kao predborba meča za svetsku titulu između Vitalija Klička i Alberta Soznovskog! Očijeng je najbolje plasirani teškas u Keniji, ima skor od 21 pobedu (17 nokautom), 10 poraza, tri nerešena meča, visok je 193 cm i ima nadimak „King Kong“, upravo zbog svoje visine i razornog udarca. Kenijac se za ovaj meč priprema u Afičkom kampu „Solid Rock Boxing“ i  očekuje da se evropskoj publici predstavi na najbolji mogući način, jer će događaju na stadionu Šalkea prisustvovati  61.000 gledalaca i oko 100 televizijskih ekipa iz celog sveta.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U NIKŠIĆU, Sjekloća, Žižić i Kostić u fokusu

-Boksovati u uvodnom programu meča za svetsku titulu u teškoj kategoriji i to jednom od braće Kličko, zaista je šansa koja se ne propušta! Daću sve od sebe da pobedim Borovčanina, jer bih tom pobedom sebi otvorio vrata Evrope i sveta. Viši sam od njega, maksimalno sam fizički pripremljen, a imam i jači udarac od njega, pa se nadam da ću meč završiti pre isteka šeste runde. Ni malo ne potcenjujem Borovčanina, ali mislim da sam bolji od njega i da imam veći motiv – rekao je Rajmond Očijeng.

Nenad Borovčanin se za ovaj meč priprema četiri nedelje u Kicbilu u Austriji, zajedno sa Vitalijem Kličkom i njihovim zajedničkim trenerom Fricom Zdunekom.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA, Jovo Pudar spreman za meč 30. marta

-Tom Loefil, promoter predstojećeg meča mi je javio ime protivnika i pitao da li sam zadovoljan izborom. Odgovorio sam mu da mi uopšte nije bitno  protiv koga ću boksovati, jer da bih bio broj jedan, moraću da pobedim svakoga ko mi se nađe na putu ka vrhu. Mnogi naši treneri su se poslednje dve decenije na velikim takmičenjima nadali povoljnom žrebu, praveći tako unapred sebi alibi za neuspehe, a od boksera pravili gubitnike. Znam da što pre pobedim najboljeg, postaću najbolji, tako da sam uvek zadovoljan izborom protivnika, a u ringu ćemo pričati i reći ko je bolji i ko će pobediti. Očijenga cenim, ali ću na njegovu izjavu odgovoriti u ringu! Doći će veliki broj mojih prijatelja na meč, a dolazak su najavili i Emir Kusturica, Milorad Dodik i Proko Dragosavljević, što će me svakako dodatno motivisati – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  GRAND SPREMAN ZA SPEKTAKL

Ekskluzivno pravo TV prenosa boks mečeva na stadionu Šalkea imaće nemački RTL, a svi oni ljubitelji boksa koji u svojim državama ne budu imali tv signal, moći će da gledaju meč preko kablovskih i satelitskih operatera po sistemu „PLATI PA GLEDAJ“ po ceni od 25 dolara.