nis-tvrdjavaU Nišu Noć muzeja na najmanje 11 mesta

 

Noć muzeja će ove godine biti organizovan na najmanje 11 mesta u Nišu, koja će biti otvorene za posetioce sutra uveče, od 20 časova do dva sata posle ponoći, saopštio je danas organizator.

U Paviljonu u Tvrđavi je otvorena izložba slika i skulptura Vesne Milojković, a autorka će tokom manifestacije slikati u društvu studenata niškog Fakulteta umetnosti.

Povezana vest:  Život i smrt Džimija Hendriksa - "Dva su jahača prilazila" u prodaji od 24. decembra

U „Salonu 77“ u Tvrđavi biće predstavljena likovna i multimedijalna ostvarenja, a u Istorijskom arhivu moći će da se pogleda izložba „Od Časlovca do Bukvara“.

U galeriji „Srbija“ biće priređena izložba „Sećanje na Miloša Bajića“, a u galeriji sinagoge izložba Mare Makarić iz fonda Odeljenja istorije umetnosti Narodnog muzeja u Nišu.

U galeriji Evropske kuće svojim radovima predstaviće se učenici Umetničke škole „Đorđe Krstić“, a u Narodnom muzeju moći će da se pogleda stalna postavka „Od neolita do srednjeg veka“.

Povezana vest:  Treća serija koncerata – FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU, koncert za Bajinu Baštu

U Pozorištu lutaka biće izloženi kostimi iz predstave „Boj na Čegru“, a u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ biće održan otvoreni intervju sa autorom romana „Konstantinovo raskršće“ Dejanom Stoiljkovićem.

Manifestaciji će se svojim programima pridružiti privatne galerije i Društvo arhitekata Niša.