aleksandar_drenovak_1EP MOSKVA

Loš učinak srpskih boksera prvog dana

 

Prvog dana takmičenja na evropskom prvenstvu u amaterskom – olimpijskom boksu nastupila su trojica srpskih boksera. Žreb je ovoga puta protivnik bokserima iz Srbije tako das u sva trojica izgubila u prvom kolu.

U bantam kategoriji (do 54 kg) Nikola Magovac izgubio je od Razvana Andreiana (Rumunija) sa 6:0 (2:,3:0,1:0). U srednjoj kategoriji (do 75 kg) pognute glave sa ringa je sišao odlični Aleksandar Drenovak. Od člana Goča iz Vrnjačke banje bolji je bio Vardan Besaljan iz Češke rezultatom 5:0 (3:0,0:0,2:0). U poluteškoj kategoriji (do 81 kg) Marko Nikolić tesno je izgubio od Turčina Ondera Ozgula sa 5:4 (3:1,2:0,0:3)

Povezana vest:  Valujev: Samo Povetkin može da pobediti Klička!

Izgleda da se najbolje na ringu pokazao Marko Nikolić, član beogradsek Crvene zvezde koji je izgubio od Turčina sa 5:4 što znači da je odlučivao jedan udarac da Nikolić pobedi. Kada se pogleda rezultat u tri runde stiče se utisak da je Nikolić bio u totalnoj defanzivi u drugoj rundi iako je i u prvoj i trećoj ostvario poene?!

Povezana vest:  Brigs i dalje u bolnici

Danas na ring izlazi kapiten reprezentacije Srbije Ljubomir Marjanović (do 60 kg). u lakoj kategoriji Marjanović će stati u gard Holanđaninu Husnu Kocabasu dok Milutin Stankvić (do 91 kg) I Milisav Vuk Simić (preko 91 kg) igraće sutra.