floyd-mayweather-jr1 copyMejvejder nakratko u zatvoru, čeka ga suđenje

 

Američki bokser Flojd Mejvejder Jr. u petak se nakratko našao iza rešetaka u Las Vegasu pod optužbom za delikt. Njegova bivša devojka tvrdi da ju je slavni bokser tukao i ukrao joj mobilni telefon tokom svađe ispred njihovo troje dece.

Mejvejder (33 godine) se nije izjasnio, te je bio pušten iz zatvora u okrugu Clarc uz kauciju od 3.000 dolara. Zabeležena je optužba protiv njega za “veliku krađu“, zbog koje će morati na suđenje. Prvo ročište je 9. novembra na sudu u Las Vegasu.

Bokserov advokat Ričard Rajt odbacio je Mejvejderovu krivicu za optužbu baziranu na prijavi njegove bivše devojke Žozi Haris…

Povezana vest:  Luka Popović: Mislio sam da se neko šali kad me pozvao Oskar

-Flojd nije počinio nikakvu veliku krađu. Žozi nije mogla da pronađe svoj iPhone. Mi ćemo pokušati da ga pronađemo ili joj nabaviti novi. Spremni smo da sarađujemo u istrazi i očekujemo da se to pitanje reši – rekao je advokat.

Haris je u prijavi odelenju suda u Clarcu za zaštitu unutar porodice navela kako joj je Mejvejder pretio da će ju ubiti u sukobu koji je izbio u četvrtak rano ujutro. Kazala je da je bokser bio ljut zbog njene veze s drugim muškarcem.

U dokumentu stoji kako su Mejvejder i Haris živeli zajedno sedam godina, te se razišli u maju ove godine posle 15 godina veze koju su prekidali pa opet obnavaljali. Haris je u prijavi navela i da je bokser tukao drugu bivšu devojku, ali nije spomenula krađu mobilnog.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORE, Najbolji seniori u Kraljevu, finale u subotu

Navela je bokserova bivša devojka da ju je Mejvejder povlačio za kosu, udario je u glavu i savijao joj ruku…

-Urlao je i pretio da će ubiti i mene i mog dečka. Pretio je i da ima svoje ljude kojii mogu da mi naude. Ako ikako postoji način da mi pomognete, molim vas da to učinite – napisala je Haris u prijavi sudu za zaštitu.

Policija je u četvrtak navela kako je Haris primila tretman u bolnici u Las Vegasu zbog manjih povreda. Sudija je dodelio 30-dnevnu zaštitu bokserovoj bivšoj devojci, a primerak tog dokumenta bio je dostavljen i Mejvejderu prilikom izlaska iz zatvora.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Piperski odbranio titulu na Zlatiboru, debitanti uspešni

Flojd Mejvejder je bio svetski prvak u pet različitih težinskih kategorija, a tokom profesionalne karijere nije ubeležio nijedan poraz. Iza sebe ima 41 ulazak u ring i isto toliko pobeda, od čega 25 nokautom.

Svet boksa već duže vreme iščekuje njegovu moguću borbu protiv Filipinca Manija Pakijaoa za naslov u velter-kategoriji. Analitičari smatraju da bi to bio najisplativiji bokserski meč ikad s procenjenom zaradom od 40 miliona dolara za svakog boksera.