sergio-martinezMEČ ZA WBC I WBO POJAS U SREDNJOJ KATEGORIJI

Serhijo Martines novi svetski prvak

 

Argentinac Serhijo Martines pobedio je večeras u Atlantik Sitiju (SAD) Kelija Pavlika iz Sjedinjenih Američkih Država i oduzeo mu titule svetskog šampiona u srednjoj kategoriji u verzijama WBC i WBO kao i pojaseve svetskog časopisa Ring Magazin. Meč je trajao brutalnih 12 rundi, a sudije su jednoglasno odlučile da je pobedu zaslužio Martines, koji je opravdao nadimak Maravilja, što na španskom znači čudesan. Konačna sudijska odluka je bila 115-111, 116-111, 115-112 u korist Martinesa a Pavlik je bio prisiljen ustupiti pojaseve argentinskom bokseru. Keliju Pavliku ovo je drugi poraz u karijeri. Pre Martineza jedino je Bernard Hopkins uspeo poraziti Pavlika.

Povezana vest:  Bautista boksovao protiv pogrešnog protivnika

Dosadašnji prvak Pavlik takođe je boksovao u skladu sa nadimkom – duh, pošto je bio samo senka borca koji se proslavio pobedama nad Džermejnom Tejlorom pre tri godine. Meč sa Martinesom Pavlik je završio sa krvavim licem, iako je protivnika u sedmoj rundi bacio u nokdaun. Martines se oporavio i meč rešio u svoju korist zabeleživši 45. pobedu od 49 borbi.

Povezana vest:  Zlatni gong u Skoplju u znaku srpskih boksera

-On izgleda kao filmska zvezda. Žene ga obožavaju. Mogao bi da bude na posteru koji promoviše ovaj sport, zaista je prijatno posmatrati ga. Strašno je zabavan – hvalio je Martinesa promoter Lu Dibela.

Bio je talentovan fudbaler i umalo je potpisao profesionalni ugovor. Odličan je bio i na biciklu, ali je sa 20 godina odlučio da se oproba sa bokserskim rukavicama. Pet nedelja kasnije pobeđivao je na amaterskim mečevima, a za dve godine je postao profesionalac.

Povezana vest:  Gonzales odbranio titulu u muva kategoriji

-Mesto u kome sam odrastao je verovatno bilo jedno od najsiromaš nijih u Argentini, a i ona je zemlja trećeg sveta – rekao je pomoću prevodioca 35-godišnji Martines, koji je u meču sa Pavlikom zaradio nešto manje od milion dolara.

Još  pre pobede nad Pavlikom Martines je rekao da mu se ostvario san.

-O ovakvim danima sanjate. Jedan san sada sam ispunio, iako sam uvek znao da ću postati svetski š ampion – istakao je Martines.